EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Теми от пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от пресата

mail08:01 | 26.03.2015прегледи 576 коментарикоментари 0


Всички централни всекидневници отбелязват на видно място обявения от Европейската комисия тридневен траур в памет на жертвите на авиокатастрофата във Франция.

"Изтича срокът на новите международни паспорти", припомня "Новинар". Въведените през 2010 година документи с биометрични данни трябва да се подменят, но не се очакват опашки пред специализираните служби, прогнозират от МВР.

"Спират със закон и ДАНС "сделката" за БТК" заради националната ни сигурност, съобщава на първа страница "24 часа". Вестникът цитира депутата от Реформаторския блок Гроздан Караджов, който е съобщил, че идната сряда ще се обсъдят конкретни законодателни текстове. В интервю за изданието, Десислава Атанасова, председател на временната парламентарна комисия за КТБ, заявява, че има вероятност банката да бъде проверена от управлението на Иван Костов досега.

В интервю за "Стандарт", заместник-председателят на Народното събрание, Димитър Главчев от ГЕРБ декларира, че управляващите и новоназначените синдици в КТБ ще спрат грабежите.

"Държавата плаща издръжка на 21 хиляди фантоми в университетите", това е челното заглавие на "Телеграф". Фантомите са отпаднали от обучение студенти, но ВУЗ-овете получават финансиране, защото се отчитат първокурсниците, без данните да се актуализират.

За една година фалшивите пари у нас са се увеличили с 30 на сто, научаваме от първа страница на "Преса". Най-разпространената фалшива банкнота е от 20 лева.

"Сега" излиза със заглавие, цитат от доклад на Министерството на отбраната: "В България се води хибридна война заради Украйна". Документът е приет вчера, на закрито заседание, от правителството. Той разкрива трагичното състояние на армията ни, обобщава "Сега".

Според "Стандарт", контрабандата е намаляла с 820 милиона лева според приходите в хазната за първото тримесечие. Премиерът Борисов настоявал за още толкова приходи до Коледа.

"Навалица в приемните на властта, граждани искат от министрите пари, лечение и ваучери за пазаруване", съобщава "Труд". Повече от 1700 души са се жалвали само на премиера за три месеца.

"Монитор" информира: "Бонус от 5 точки за дете на професор за прием в първи клас". Повод е напливът от първолаци в така наречените елитни училища - трима кандидатстват за едно място.

"Капитал дейли" прогнозира във водещото си заглавие: "Лято 2015: Руски отлив и падащи цени". Спадът при ранните записвания на най-големия пазар, руският, е около 50 процента, ръст има само при туристите от Централна Европа.

"Защо чакаме да се случи ново Сарафово", пита вестник "Земя". В анализа се подчертава необходимостта от правна регламентация на обучението по ислям, като превантивна мярка с дългосрочно действие.

В интервю за "Монитор", депутатът от ДПС Янко Янков прогнозира сериозни проблеми в изборния процес за местни органи на властта наесен, ако се запази преференциалният вот. Според него ще има законодателни инициативи в тази посока.

Климатологът доц. Георги Рачев заявява, че всички наводнения се дължат на човешка грешка и прогнозира благоприятно лято за почивка на море.

"Труд" пише: "Уникална пиеса с аватари поставя Явор Гърдев" в НДК.

"Дума" информира за новия конкурс за българска популярна песен "Лирата на Орфей", на който БНР е медиен партньор. Идеята за конкурса е по повод 50 години от провеждането на първия фестивал "Златния Орфей"./БНР 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg