EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теми от печата днес+Гърмен, Швейцария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес+Гърмен, Швейцария

mail10:30 | 26.05.2015прегледи 1341 коментарикоментари 0


„Бутат 129 незаконни къщи в гетото в Гърмен“, твърди МОНИТОР. Вестникът цитира кметицата на селото Минка Капитанова, но помества и уточнението на областния управител Бисер Михайлов, че „ДНСК трябва да реши кога да започне събарянето на незаконните постройки в квартал Кремиковци“.

„Водният ад от Мизия и Аспарухово се повтаря. Нощен потоп стресна Врачанско“, пише НОВИНАР. Вестникът вещае „дъжд, градушка и гръмотевици и в следващите дни“.

„Порой удави Мездра, Искър заля Главен път Е-79. Датчици следят реките в София“, пише по темата МОНИТОР.

„Жителите на варненския квартал „Аспарухово“, който беше пометен от невиждано наводнение миналата година, продължават да си изхвърлят боклуците в деретата. Това може да доведе до нов ужас за местните, твърди кметът на района Йордан Николов“, цитиран от НОВИНАР.

За вчерашните наводнения пише обширно и ПРЕСА. Друго челно заглавие във вестника гласи, че „Режат парите за клиничните пътеки“. Предложението на надзора на НЗОК е за намаление от 12-13 процента. Едва след намаляването на цените на клиничните пътеки касата ще отпусне 67 милиона лева от резерва си на част от лечебните заведения, поискали допълнително финансиране, пояснява изданието.

„Правителството пусна новото старо предложение за минималната заплата“, пише КАПИТАЛ DAILY в аванс за днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Новото предложение не променя нищо спрямо старото, отменено на 19 май от Върховния административен съд - минималната работна заплата се увеличава с 20 лв. до 360 лв. от 1 януари, и с още 20 лв. от 1 юли. Според кабинета няма връзка между увеличението на фиксирания праг и нивата на заетост, отбелязва вестникът.

Социалното министерство ще плаща милиони на чиновници за кухи проекти, пише СЕГА. Близо 45 милиона евро от новата оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ отиват за дейности, които са по принцип част от задълженията на администрацията, твърди вестникът.

„Съпругата на Соломон Паси - Гергана, може да поеме новото Национално бюро за предотвратяване на корупцията“, твърди вестник ТРУД, без да назовава източниците си. Вицепремиерът Меглена Кунева предлага да се обмислят промени в конституцията, за да може да се отзовават хора на изборни длъжности при неопровержими доказателства за корупция и конфликт на интереси.

„Швейцария сваля банковата тайна. Ще се публикуват имената на данъчни измамници със сметки в страната“, съобщава ПРЕСА в друга своя публикация.

Имената на част от българите, които държат над 300 милиона евро в Швейцария, ще бъдат оповестени скоро, твърди СТАНДАРТ във водещия си материал./БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg