EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес

mail07:31 | 04.06.2015прегледи 1311 коментарикоментари 0


Тревожните резултати от проведените изпити за кандидатстване след седми клас са водеща тема тази сутрин за вестниците "Сега", "Преса", "Монитор", "Труд" и "Новинар". В публикацията си по темата, "Преса" отбелязва, че това са най-ниските резултати от 6 години насам, а вестник "Сега" акцентира върху това, че нито един регион не е подобрил оценките си от миналата година. "Новинар" допълва, че въвеждат целодневно обучение и за децата в шести клас.
"Ехограф вместо зограф" - този топбисер от писмените работи от изпита по български език и литература, извежда на челно място "Монитор".
На фона на тази статистика - "Стандарт" извежда в уводното си заглавие новината, че "Бизнесът осиновява училища" и уточнява, че фирми и учени от Българската академия на науките ще правят проекти за индустрията.
От първата си страница вестник "Сега" съобщава, че държавните болници няма да бъдат толерирани от закона за лечебните заведения, чиято промяна ще гарантира пълна равнопоставеност между държавни и частни болници.
"Стандарт" и "Дума" акцентират на предложението на здравния министър Петър Москов за приватизация на болниците.
"Жътвата ще започне с ниски цени, очакваме между 4,7-4,8 милиона тона пшеница,информира вестник "Преса" и цитира експерти, които прогнозират, че вариантите за изкупната цена са два - запазване на досегашните нива или намаляване.
На челно място "Труд" публикува съобщението на шефа на пътната агенция инж.Лазар Лазаров, който заявява пред изданието, че екорекет за 200 хиляди спира магистрали. Организацията "Коалиция за устойчиво развитие" поискала 200 хиляди лева от агенцията, като се заканила в противен случай да обжалва всяка обществена поръчка на ведомството за път или магистрала, уточнява в материала си "Труд".
"Монитор" се спира на темата за строежите по Черноморието, като съобщава, че прокуратурата е спряла строежите в къмпинг "Юг". В публикацията се уточнява, че три от скандалните обекти в Царево вече са изградени.
Със снимка, вестник "Дума" разказва за протест на еколози срещу изграждането на сметище за битови отпадъци в землището на село Дражево,край Ямбол.
Сред другите водещи теми за вестниците тази сутрин се откроява и тази за премахването на така наречения изборен туризъм, дебати за което се водят в Народното събрание.
Изданията отделят място и за хода на разследването и версиите за убийството на 16 годишния Георги,станало в Борисовата градина.
Сред другите криминални сюжети в пресата се открояват инцидентът с малтретирането от баща си дете от варненското село Каменар и акцията срещу джебчийските кланове в град Игнатиево.
На челно място "Дума" извежда новината за уволнението на диригента на хор "Светослав Обретенов" - Илия Михайлов, което според вестника е станало след интервю на диригента.
Повечето централни издания днес съобщават подробно за подготовката на очакваното завръщане, но този път на театрална сцена на легендарното тв шоу "Улицата".БНР

 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147