EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес

mail09:40 | 19.05.2015прегледи 707 коментарикоментари 0


"Магистрала "Струма" се оказа без връзка с Гърция", съобщава вестник Сега. Аутобанът преминава в двулентов път за километър и половина преди да стигне българо-гръцката граница. За да се реши проблемът Пътната агенция дава спешно 3 милиона и 100 хиляди лева. С тях ще се направи трилентово шосе към границата, допълва изданието.

"Висшият съдебен съвет не взема добри решения заради войни и зависимости", заявява в интервю за 24 часа министърът на правосъдието Христо Иванов. "Когато говорим за съдебна реформа, става дума основно за реформа на прокуратурата", казва още Иванов.

Бившият финансов министър Симеон Дянков съветва гръцката партия СИРИЗА - водещо заглавие за вестник Стандарт. Дянков е сред най-важните лектори на извънредната икономическа среща на върха за Гърция. На нея ще бъде представен план за избягване на икономическите кризи чрез структурни реформи, уточнява публикацията.

"Топят се животинските стада у нас", информира Преса. В края на 80-те години на миналия век у нас е имало около 8 милиона овце, 4 милиона свине и милион и половина говеда. Сега техният брой е от 3 до 5 пъти по-малко.

"Доброволци сменят полицията нощем", пише Телеграф за проблем в столичния квартал "Драгалевци". Там крадци щурмуват почти всяка вечер по 4-5 къщи. Хората са се принудили да организират нощна охрана, за да пазят имуществото си, допълва ежедневникът.

Парти агенция организира кръщенета в храм-паметника "Свети Александър Невски", въпреки забраната на Светия синод, съобщава Телеграф. Изданието цитира говорителката на Синода, която потвърждава, че кръщенета, венчавки и траурни обреди са забранени в храм-паметника.

"41 университета ще приемат с оценки от матури", пише вестник Труд. В Софийския университет оценките от зрелостните изпити ще са вход в 96 специалности от общо 103 възможни.

"Всеки втори шеф трудно намира персонал" е тема в Стандарт. Причината е липса на достатъчно кандидати с необходимата квалификация и опит. Най-големи са затрудненията с намирането на инженери, мениджъри и ИТ специалисти.

"Половината първолаци с нелегален Фейсбук", предупреждава Монитор. Вестникът цитира Антоанета Куманова от Българската линия за онлайн безопасност. Правилата в социалната мрежа забраняват участието на деца под 12-годишна възраст.БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4071