EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес

mail09:10 | 22.05.2014прегледи 944 коментарикоментари 0


Двутонен панел падна от покрива на блок в Лом и почти срути терасата под него. Само по чудо тежкият инцидент се размина без жертви, тъй като апартаментът и този под него са необитаеми. Според експерти от Дирекцията за национален строителен контрол подобни инциденти не са изключени и в бъдеще, а причината е в лошото качество на изработване на детайли от панелите, обясняват специалистите, цитирани от вестник ТРУД.

Жителите на 600 блока в София са обречени да са завинаги длъжници на Софийска вода. Проблемът е, че потреблението във въпросните сгради се отчита по общ водомер, а отделните апартаменти нямат свои измервателни уреди. Съкооператорите не могат да се разберат кой колко да плаща и така се трупа сметка след сметка, пояснява ТЕЛЕГРАФ.

Наводненията са най-големият риск за България, се казва в анализ на учени, за уязвимостта на секторите в българската икономика от климатичните промени. Анализът, поръчан от екоминистерството, трябва да стане основа на Национална стратегия за адаптация, съобщава вестник ПРЕСА.

Непопулярното стихотворение на Никола Вапцаров "Кино" изненада зрелостниците на матурата по български език и ги принуди масово да пишат есе вместо тема. Според експерти обаче това е нож с две остриета и не е изключено на изпита да има повече слаби оценки, пише по темата МОНИТОР.

Над 12 милиарда лева са вкарали българите, които живеят и работят в чужбина, през последното десетилетие. Според данни на БНБ, това нарежда емигрантите на второ място по "инвестиции" в родната икономика, отбелязва СТАНДАРТ.

Кабинетът продължава да разпределя допълнителни разходи от бюджета, посочва Капитал дейли и уточнява, че извънредните разходи вече са достигнали до малко над 100 милиона лева.

Нередности за над 40 милиона евро са докладвали през миналата година българските власти на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Това става ясно от годишния отчет на съответната дирекция в МВР, пише в материал вестник СЕГА.

Зам.-директорът на митницата в Свиленград Георги Георгиев беше арестуван при спецакция на ДАНС и прокуратурата. Проверката е по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група за трафик на наркотични вещества, съобщава ДУМА.

По темата от вестник 24 часа научаваме, че по неофициална информация преди около 2 месеца американската ДЕА е изпратила до ДАНС искане да потвърди оперативни данни за действащ наркоканал през България. Едно от имената, посочени в искането, било на Георгиев. Според американците каналът тръгвал от Турция и през България и Сърбия стигал но западноевропейски държави, допълва изданието.

ТРУД публикува интервю с вицепремиера Даниела Бобева. Реформите в различни сектори и реиндустриализацията са сред основните въпроси в разговора. БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg