EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от печата днес + тракийските царе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес + тракийските царе

mail09:00 | 14.04.2015прегледи 1005 коментарикоментари 0


Всички централни вестници днес разказват за изложбата за тракийските царе, която от днес до 10-и юли ще бъде в най-големия национален музей на Франция "Лувър". "Тракийското злато огря Лувъра", е водещото заглавие на вестник "Земя".
"24 часа" допълва:"Борисов среща в Париж Оланд, Валс и Саркози".
За участие на нашенски икони в изложение във Франкфурт, пише "Монитор". Светият синод обаче трябва да одобри участието на над 10 икони от Бачковския манастир.
"Училищен терор за първолак", директорка и родители гонят дете с парализа, стряска с водещото си заглавие "Стандарт". Става дума за двайсто основно училище в София, където не искат момче с лека форма на детска церебрална парализа.
"Фермери се оплакват от нелегален внос на зеленчуци от Гърция" и нстояват за контрол на границата, пише още "Стандарт".
"България е с най-широки права за ранно пенсиониране в Европейския съюз", пише на първа страница "Сега". Проучване показва, че само у нас е възможно да се излезе в пенсия без изискване за минимална възраст.
В анализ в днешния брой на "Сега", Асенка Христова от "Индъстри уоч" пише, че социалният туризъм в Европейския съюз вече е мит. Великобритания, която най-много се оплаква от гурбетчиите, всъщност не губи, а печели от тях, и то близо 8 милиарда евро годишно.
"Таксите за пет чадъра и пет шезлонга на ден през лятото избиват наема за малък плаж във Варна", пише "Телеграф", на базата на собствени изчисления, въз основа на обявите за плажове под наем, анонсирани от регионалното министерство.
"Във всеки жилищен блок има поне един крадец на топло", гласи друго заглавие в "Телеграф".
Електроенергийният системен оператор е усвоил пари, които не се полагат на една държавна компания, пише "Капитал дейли" по повод неспиращите от три години съдебни спорове между Оператора и кандидат-инвеститори в зелени централи. Магистрати се произнасят в полза на ВЕИ-тата, чиито инвестиционни намерения бяха спрени от държавата, но тя не им е върнала парите, внесени като гаранция за сериозните им намерения. Става дума за повече от 50 милиона лева.
Вестник "Труд" се обявява срещу идеята на столичната Община да се налагат глоби от по 200 лева за паркиране в градинка. Аргументът е, че с малко компютърни умения може да сложим всяка кола върху тротоар или градинка, когато става дума за фотография.
Челното заглавие на "Новинар" гласи:"Ядем най-много хляб в Европа", по 95 килограма на човек за една година.
"Повече от 1 800 души са писали на премиера с искане за помощ, народът се жалва от високи сметки и от гаража на съседа си", пише "Монитор". Това е цитат от обобщена справка за писмата със сигнали, жалби и молби до приемната на министър-председателя.
"Преса" информира, че една трета от повикванията за спешна помощ през почивните дни в София са били фалшиви. Щетите са за повече от един милион лева, което е почти половината от заплатите на медиците в Центъра за спешна медицинска помощ за цялата година.
В интервю за "Преса", вицепремиерът Томислав Дончев декларира, че сме усвоили 80 процента от европарите от началото на членството ни в Евросъюза досега.
"Дават ни само 38 милиона евро по плана "Юнкер", съобщава "Дума". От 18 проекта е одобрен само един, и то съвместен с Гърция, за интерконекторната газова връзка, става ясно от доклад на работна група по темата. БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg