EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от печата днес + преправени договори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес + преправени договори

mail09:40 | 08.05.2015прегледи 1741 коментарикоментари 0


Изданията тази сутрин цитират изявления на премиера Бойко Борисов от вчерашното заседание на Министерския съвет по аферата КТБ.
„Хиляда души взели по 100 хиляди евро от КТБ с преправяни договори“, пише 24 ЧАСА.
„В последните си работни дни квесторите на вече обявената в несъстоятелност КТБ са преправили над хиляда договора с преференциална лихва. Те са били оформени като стандартни, за да може сумите по тях да бъдат изплатени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките“, пояснява вестник СЕГА.
„Само от това загубите са над 100 милиона. 86 процента от отпуснатите кредити са необезпечени“, допълва СТАНДАРТ. „288 милиона лева е истинският дълг на ТВ7“, изтъква ТРУД.
Прокуратурата закри спектакъла „Костинброд“, обявява на челната си страница КАПИТАЛ DAILY. „Точно две години след като наду балона с намерените бюлетини в печатницата в Костинброд, прокуратурата сложи точка на „аферата“. До изтичането на крайния срок ръководената от Сотир Цацаров институция не е протестирала оправдателната присъда на единствения подсъдим - бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков“, отбелязва вестникът. Мнението на редакцията на КАПИТАЛ DAILY е, че „всичко в казуса „Костинброд“ говори за политическо инженерство, чрез което прокуратурата се нагоди към задаващата се нова власт на БСП и ДПС“.
„Разследване с разпити и сваляне на банковата тайна ще се прави за всеки политик и високопоставен чиновник, чиито разходи надвишават с 10 хиляди лева декларираните му за година доходи. Това“, пише 24 ЧАСА, „предвижда проектозакон за създаването на единен орган за борба с корупцията, подготвен от вицепремиера Меглена Кунева“.
„Общински рекет направиха на закон депутатите“, четем на първа страница на ТРУД. „Парламентът узакони практиката общински фирми да печелят от паркирането. По идея на ГЕРБ и Реформаторския блок плащането на паркинг на определените от общината места ще се води „цена“, а не „такса“. Глобите за паркиране в градинки или по тротоари стават от 50 до 200 лева. Не се прие предложението платеното паркиране да е в ръцете на общински предприятия, чиито приходи изцяло влизат в общинските бюджети“, допълва ТРУД. Вестникът помества и предупреждението на БСП, че цените за „синя зона“ може да се повишат заради печалба.
„Въвеждат тихомълком платено висше“, твърди ДУМА в анализ на проекта на ресорното министерство за промени в Закона за висшето образование. „Държавата ще субсидира студентите в качествени специалности, останалите ще плащат от джоба си. На висшите училища се разрешава да приемат неограничено студенти за обучение, без да им се поставя лимит за броя на местата. Възможността за платено обучение в държавните вузове е въведена през 1999 като антикризисна мярка, после беше ограничена до 5 на сто от капацитета за обучение на вузовете с идеята да се премахне изобщо“, припомня ДУМА.
„Българската армия се връща с век назад“, предупреждава СЕГА. „Военното министерство роди вчера нова екстравагантна идея - България да изпълнява задълженията си по „Еър полисинг“ със старите МиГ-21. Това става на фона на явното нежелание на МО да преговаря за продължаване на живота на доста по-модерните МиГ-29 и отказа на правителството да даде пари за нови западни бойни самолети“, пише вестник СЕГА във водещата си публикация.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1017