EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от днешния печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от днешния печат

mail08:47 | 27.08.2014прегледи 841 коментарикоментари 0


"Бедстваща Мизия заплаши с бойкот на предстоящите избори", гласи водещото заглавие на вестник Сега. "Три седмици след наводнението жителите на Мизия излязоха на протест заради бездействието на институциите при отстраняването на последиците", пише вестникът на първа страница. "От Министерския съвет твърдят, че са отпуснали 1 милион лева, в общината още не са ги получили", отбелязва Преса в репортаж, озаглавен "Мизия на бунт: къде е държавата?".

Под заглавие "35 язовира прелели, два със скъсани стени" Труд пише на първа страница за разследването на причините за наводнението. Инспектирани са 39 язовира във Врачанско, от тях само четири не са прелели по време на дъждовете в началото на август.

Водещата публикация на Труд е за готвената от военното министерство стратегия, според която армията трябва да увеличава огневата си мощ заради кризата в Украйна. "Ракети заради Русия иска Шаламанов", е заглавието на публикацията.

Новината за наложения запор върху имуществото на банкера Цветан Василев е на първите страници на Стандарт, Преса и 24 часа. "Цветан Василев остана само с два самолета. Съдът запорира имоти и 10 лимузини на банкера", пише Стандарт и допълва, че е възможно банкерът да се крие в Южна Африка или Перу. "Най-титулованият български банкер стана най-издирван", отбелязва Преса. 24 часа съобщава, че Интерпол е качил снимката на Цветан Василев вчера в ранния следобед на официалната си страница. Мажоритарният собственик на КТБ е издирван с червена бюлетина в 188 страни, с каквато по света се търсят обвиняеми и разследвани за престъпления, пише часовият вестник.

Дума съобщава на първа страница, че БСП отлага за тази събота реденето на софийските листи за предсрочните парламентарни избори. Утвърдени са кандидат-депутатите за останалите 27 региона в страната, лаконичен е левият вестник, който не съобщава за противоречия в партията при реденето на листите.

"Назначиха първите депутати", пише 24 часа и предлага анализ по темата на Валери Найденов.

Кои ще влязат в битката за София - участниците в изборната надпревара в столичните многомандатни райони можете да видите във вестник Преса.

"Развеждаме се с "Топлофикация", запазваме си парното, но с нов посредник" - подробности за тази възможност - във вестник Телеграф.

"Иде нов мор по животните", гласи водещото заглавие на Монитор, който съобщава за нов вирус, засечен в Сърбия, Гърция и Турция.

"Гъбички в сеното тръшнали зоопарка, почина и двумесечното бебе-козирог", е друго заглавие на първа страница на Монитор. Затварянето на столичната зоологическа градина заради мистериозна смърт на животни е тема на почти всички вестници. 24 часа предлага интервю с директора на зоопарка Иван Иванов.

"Рекламни трикове оскъпяват плажа - "промоциите" за море в последната минута излизат солено" - това заключение прави Новинар в публикация на първа страница. "Само 20 на сто от българите почиват на родното Черноморие", пише Монитор по същата тема.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg