EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от днешния печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от днешния печат

mail09:10 | 20.06.2014прегледи 1100 коментарикоментари 0


Всички днешни вестници съобщават за поройните дъждове в страната. Посочва се за жертви и големи материални щети. Жители от наводнените райони споделят, че не си спомнят друга подобна буря. Вестниците предлагат и снимков материал от засегнатите райони.

Националната служба за охрана пази петима политици, за които има данни за различна степен на застрашеност на живота им. Това става ясно от първото интервю на новия шеф на НСО генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов за в. 24 часа. Той смята, че всички гардове на властта трябва да преминат на тест за лоялност, който да включва и изследване с полиграф, както се прави в МВР и други служби за сигурност.

Здравната каса с рекорден дефицит, съобщава от първа страница в. Труд. Изданието цитира финансов анализ на институцията, според който преразходът на Здравната каса до края на годината ще "набъбне" до 491,8 млн. лв. В понеделник Надзорният съвет на НЗОК се събира, за да търси изход от финансовия колапс.

Мотаят болни за помощи, пише в. Стандарт и уточнява: Година и половина болни хора чакат, за да получат право на социални добавки. Причината е, че Националната експертна лекарска комисия е претоварена от жалби на медицински експертизи, които издават ТЕЛК-овете. Докато те не се преразгледат, правото на пенсия или други социални придобивки на практика спира.

Съдебната власт обяви, че ще фалира до две седмици - е водещото заглавие на в. Сега. Висшият съдебен съвет съобщи, че съдилищата и прокуратурите имат пари за още две седмици. След това ще трябва да влязат в дългове и няма да си плащат тока, водата и другите режийни.

Бизнесът плаши с протести заради такса „смет”, пише в. Дума. Българската стопанска камара скочи срещу внесено от депутати от ГЕРБ предложение за отлагане с една година на принципа „замърсителят плаща”.

Учителите да получат увеличение от 5 до 8% върху заплатите си от 1 юли. Това се предвижда в новия колективен трудов договор, който министърът на образованието Анелия Клисарова ще подпише с работодатели и синдикати на 26 юни, информира в. Преса.БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048