EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от днешния български печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от днешния български печат

mail07:10 | 12.05.2014прегледи 814 коментарикоментари 0


"Махат от БДЖ 700 чиновници, кредиторите искат съкращения, за да се спасят железниците", пише "Стандарт" на първа страница. Сега администрацията на закъсалата държавна компания наброява 1 200 души. "Това число не трябва да е по-голямо от 400-500 души, казва министърът на транспорта Данаил Папазов в интервю за "Стандарт". "До 4 години Варна ще си премести пристанището. Луксозен пътнически терминал ще посреща круизните кораби", информира още министър Папазов.

"Труд" съобщава, че през следващите 19 месеца българската администрация трябва да покаже чудеса от храброст чрез усвояването на общо 8 милиарда и 700 милиона лева европейски пари. В противен случай ги губим, посочва "Труд" под заглавие: "Спринт за 8.7 милиарда". Вестникът изчислява, че трябва да усвояваме по 458 лева през всеки един от следващите месеци.

"Правителството вече има готов план как да се изхарчат 1.4 милиарда евро по бъдещата оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност", съобщава "Капитал дейли".
Европейските средства са тема и на вестник "Сега", който пише на първа страница, че свързани фирми печелят проектите за фотоволтаици по селската програма. Проверка на изданието показала, че компаниите заобикалят ограниченията чрез регистрация на името на младежи.

"С промени в наредбата за директни продажби пускат домашно сирене вече и в ресторанта", съобщава "24 часа" на първа страница и допълва: "промените разрешават сирене и кашкавал да се правят в мобилни мандри направо на полето, докато пасе стадото." Часовият вестник помества интервю с министъра на здравеопазването Таня Андреева, озаглавено: "Външен одит може да спаси десет болници пред фалит". "България е сред първите пет в Европа по достъп до специалист", казва министър Андреева.

"Над 9 милиона лева от европейската програма "Развитие на човешките ресурси" ще бъдат похарчени за обучението на учители да разпознават агресията и дали децата са жертва на насилие", пише "Монитор".

"Телеграф" съобщава за пореден скандал зад решетките": "Свиха пищова на психолога в Централния софийски затвор" гласи заглавието на първа страница.

"Преса" избира за водеща тема общия благослов на патриарх Неофит и македонския архиепископ Стефан в деня на светите братя Кирил и Методий. Според вестника патриархът е демонстрирал висша дипломация, като се е черкувал с главата на Македонската църква, която няма канонично общение с нашата. На същото събитие е посветен коментара на първа страница на "Дума", озаглавен "Не ни отнемайте 24 май!". Във водещата си публикация левият вестник пише, че 400 наемници от американска частна военна компания се бият в Източна Украйна. Изданието цитира германския вестник "Билд". БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg