EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от вестниците днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от вестниците днес

mail08:47 | 06.08.2014прегледи 696 коментарикоментари 0


"Идват бури с гръмотевици и много вода. Жълт код в шест области заради очаквани валежи. Синоптиците предупреждават за покачване на нивата на реките", пише Новинар. Вестникът не пропуска да публикува на първа страница снимка на служебните министри, които започват работа от днес.

Под червено заглавие за опасността от нови наводнения Преса отбелязва: "Ляв премиер оглави дясно правителство".

"Опасен комунист" стана премиер", предупреждава Дума, цитирайки самоопределение, което Близнашки си е направил на Националния съвет на БСП през 2011 година, когато постави кандидатурата си за президент.

Под заглавие "Протестът на власт" 24 часа отбелязва, че в служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, има "поне четирима министри с пряко, лично и активно участие" в миналогодишните протести против правителството на Пламен Орешарски.

"Очаква се още през първите дни на новото правителство по министерствата, агенциите и предприятията със 100 % държавно участие да започне чистка", пише Труд. "На прицел са служебните кабинети, главните секретари и шефове на ключови дирекции", допълва изданието.

Стандарт акцентира върху квалификацията на новите министри: "Кабинет от технократи - министрите на Близнашки с дипломи от Бостън до Токио", пише вестникът.

Капитал daily сочи "трите големи задачи, с които ще бъде натоварен кабинетът": подписване на договора с Европейската комисия до 2020 година, старт на процедурата за влизане в Единния банков съюз и създаване на енергиен борд.

Президентът поиска от служебния кабинет поправки в бюджета и закон за електронно правителство, съобщава Монитор.

"Вадят 166,8 милиона лева от бюджета за екопроекти. Средствата ще са първите, които работещите по програмата "Околна среда" ведомства и общини ще получат от пет месеца насам", информира Труд.

Брюксел ще размрази до дни блокираната програма "Околна среда", твърди Преса, като цитира "високопоставени източници от кабинета в оставка". През септември се очаква да бъде пусната и друга програма - "Регионално развитие". Това, обаче не означава, че парите ще дойдат у нас. В Евросъюза има дупка от 23 милиарда евро и са замразени плащанията по 90 европрограми за всички страни-членки. Според източници от Брюксел тези средства са отишли "в подкрепа на демократичните реформи в Украйна" и сега пасивите трябва да бъдат разпределени между страните членки на ЕС.

"Прекратиха делото срещу прокурора по "Сапард", съобщава Труд. Прокурорът Стойчо Ненков не е нарушил закона, като е оттеглил протеста срещу оправдателните присъди по делото за пране на 13 милиона лева, източени от САПАРД. Това е заключила Софийската градска прокуратура и е прекратила делото срещу обвинителя след повече от година и половина разследване, допълва вестникът.БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159