EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от вестниците

mail08:38 | 19.11.2014прегледи 793 коментарикоментари 0


Всички вестници днес съобщават за коледните добавки от по 40 лева за пенсионерите с ниски пенсии, допълнена със снимки на премиера Борисов, както и информацията, че в София няма да има увеличение на данъците и таксите догодина, когато ще са изборите за местни власти.

Интерпретацията на Дума за добавките е "Пак се почна - Борисов разигра театър с добавките за Коледа, парите се намериха "изненадващо".

Труд съобщава "Оставка на Искров.Трима кандидати за гуверньор на БНБ". Спешна визита на Искров при премиера остана без изявления, от ГЕРБ твърдят, че гуверньорът дава оставка след седмица, пише още изданието и допълва, че след оттеглянето си Искров ще бъде изпратен на служба в международна финансова институция, а за неговия пост кандидати са Стоян Мавродиев, Калин Христов и Валери Димитров.

В интервю за вестника, Алиосман Имамов от ДПС предупреждава "Изолирането на ДПС от властта ще задълбочи политическата нестабилност".

Преса информира, позовавайки се на свои източници, за нарушаване на правилата при назначаване на четвърти заместник-министър на правосъдието. Докторът по конституционно право Атанас Славов от Гражданския съвет на Реформаторския блок е назначен във ведомството, без да има необходимия за това стаж. По случая е правена проверка след сигнал на вестника.

Монитор на първа страница отделя място за феномена "Фейсбук", чрез който беше разкрита поредната история с корумпиран пътен полицай.

По темата Сега допълва, че 16 полицаи са уволнени тази година за корупция, докато през 2011 година уволнените по тази причина били 160.

В интервю за 24 часа министърът на туризма Николина Ангелкова съобщава, че ще изпратим туристически аташета във важни за нас държави.

Още едно интервю във вестника днес - със заместник-председателя на "България на гражданите" Найден Зеленогорски. Той е против Реформаторския блок да се превръща в партия, защото, според него, ще се свие електоралната подкрепа.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева уверява в интервю за Стандарт, че превенцията срещу наводнения е сред приоритетите на ведомството.

Капитал дейли публикува подробности за нова идея на Комисията за финансов надзор - да се национализират частните пенсионни фондове частично. Конкретните планове за това, обаче не са готови.

Типичното за ноември заглавие в Телеграф гласи "Грип вкарва в психиатрията, вирусите повалят 300 хиляди при епидемия".

Земя пише на първа страница как турският президент Реджеп Таип Ердоган е дал инструкции на институциите да възприемат образователна политика, която да отделя внимание на приноса на исляма в изкуството и науката, включително тезата за откриване на Америка от мюсюлмански мореплаватели 300 години преди Колумб.

Новинар ни приканва да посетим изложба от фотографии на животни пред Народния театър, а Дума информира, че 22-годишната Кристина Георгиева ще представлява България на конкурса "Мис Вселена". 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg