EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат днес

mail08:30 | 23.04.2015прегледи 1064 коментарикоментари 0


„Официално закриха финансовата пирамида“, пише "Новинар" във водещото си заглавие.

„Съдът обяви КТБ във фалит. Темида нареди веднага да започне осребряване на трезора“, пише "Монитор".

„Банката е в несъстоятелност от 6 ноември 2014“, съобщава "Труд".

„Късната дата прави оспоравенето на прехващания за 800 милиона лева по-трудно. Така десет месеца след затварянето на КТБ резултатът е, че бавните действия на БНБ отвориха вратата за продължителното договаряне за прехващания, които доизпразниха съдържанието на банката“, отбелязва "Капитал дейли".

„Не очаквайте велики постижения с КТБ. При неработеща банка обикновено се постигат 20-30 процента събираемост на активите“, предупреждава финансистът Емил Кръстев от първа страница на "Преса".

„Промените в конституцията написани, режат с две години мандата на Висшия съдебен съвет“, съобщава "24 часа". „Кадровите решения в съдебната система вече ще се гласуват явно, гласи проектът на ГЕРБ и правосъдния министър. Цветан Цветанов почва консултации с останалите парламентарни групи“, допълва вестникът.

Осем хиляди компании са заплашени със запор на активите си, тъй като са декларирали, но все още не са платили данъците си, съобщава "Стандарт". „Най-често става въпрос за фирми, които имат пари, но плащането на налозите не е сред приоритетите им. Затова те са готови да олекнат с наказателната лихва, която в момента и 10 процента годишно, но да забавят внасянето на корпоративния данък“, обяснява изданието.

"Труд" оповестява в голямо заглавие отказа на премиера Бойко Борисов да слива приходната агенция и митниците. „Стреснаха се, работят добре“, каза премиерът за подчинените на Ваньо Танов. За месец събрали 58 милиона лева повече“, допълва вестникът.

„Правителството хвърля митническа полиция срещу контрабандата“, пише "Сега", тълкувайки законовите промени, приети вчера от правителството. „Подобно на колегите си от МВР, служителите на приходната агенция ще може да провеждат оперативно-издирвателни дейности, когато става дума за акцизни стоки без бандерол, за контрабанда, за нарушаване на митническия режим с валутни ценности и за избягване на плащане на данъци“.

„Минималната заплата ще расте с по 40 лева за две години. До 2018 година най-ниското възнаграждение ще стигне 460 лева“, съобщава "Преса", цитирайки приетата от правителството тригодишна бюджетна прогноза. Предвиденият ръст на пенсиите догодина е два процента, през 2017-та - 2,8, а през 2018 - 3 процента.БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097