EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теми от българския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат днес

mail09:40 | 19.03.2015прегледи 1011 коментарикоментари 0


Телеграф излиза със заглавие - "160 вируса ни удрят след грипа", децата са най-застрашени. Вирусите засягали по 5 000 българи на седмица.

Какви български хранителни стоки са останали на пазара и как ни предлагат вносен кашкавал "Гауда" за нашенски представя в днешния си брой Преса.

Новинар съобщава за предстоящи проверки на екскурзоводите, професионалисти настояват за туристическа полиция заради нелоялна наша и чуждестранна конкуренция. Според Монитор, ще поискаме от Брюксел парични компенсации за пропуснати туристи заради санкциите срещу Русия.

Труд съобщава на първа страница за предприетите от управляващите реформи в системата на МВР, според които една трета от полицаите зад бюро отиват в реална среда да се борят срещу престъпниците. По този повод, главният секретар на МВР Георги Костов казва в интервю за Телеграф, че най-много кадрови проблеми има във Варна.

По повод очакваното днес обсъждане на промени в Закона за здравното осигуряване, вестник Сега пише на първа страница "Държавата ще поеме здравните вноски на още една социална група", част от трайно безработните. Според изданието, подобен текст няма във внесения в парламента вариант.

"Лихите по депозитите и по кредитите ще намаляват", прогнозира в интервю за Сега Виолина Маринова, изпълнителен директор на Банка ДСК.

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев се хвали в интервю за Труд, че той и колегите му са първенци по реформи.

Винтервю, на председателя на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова за Монитор, четем "Прекаляваме с публичните процедури при назначенията". Тя обаче обещава да има повишени изисквания за кандидата за управител на БНБ.

По повод назначенията на висши ръководни кадри, Капитал дейли констатира "Заявките за прозрачен конкурс за поста председател на Агенцията за българи в чужбина не се осъществиха. Кандидатът на ВМРО, Борис Вангелов, беше назначен в конкуренция с още 8 души. И още за назначенията- депутатът от АБВ, генералът от резерва Михо Михов, предлага военното разузнаване да бъде оглавено от човек от кариерата, например опитен генерал, а не цивилно лице.

Заместник-председателят на Комисията за защита от дискриминация Баки Хюсеинов съобщава, в интервю за Дума, че все повече са жалбите за агресия и тормоз от чуждестранни работодатели.

Председателят на Управителния съвет на пътната агенция Лазар Лазаров заявява за 24 часа, че ако сега не се отделят от бюджета 18 милиона лева за укрепване на свлачища, те ще се активизират отново.

24 часа информира за споразумение между България и САЩ ДАНС и МВР да предоставят досие на всеки българин, който ще лети за Съединените щати. Споразумението трябва да бъде ратифицирано от парламента.

Европейската комисия настоява Агенцията по рибарство и аквакултури да е в Бургас, пише Стандарт. С това са съгласни и представители на бранша.

Почти всички вестници излизат с информация за терористичния акт в музей в Тунис вчера, при който загинаха 17 туристи. Темата е водеща за Стандарт, който допълва и че са загинали и двама местни жители./Програма Хоризонт, БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg