EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат днес

mail09:40 | 16.02.2015прегледи 794 коментарикоментари 0


"Държавата още е на минус и новите заеми са неизбежни", заявява пред 24 часа председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. По думите й България няма да влезе в дългова спирала.

"60 % от лекарствата в интернет са фалшифицирани" казва в интервю за Труд шефката на агенцията по лекарствата доц. Асена Стоименова. Много често хората си мислят, че купуват хранителни добавки в нета, а се оказва, че са лекарства. Някои от тях са срещу тумори, като трупането на мускулна маса е само страничен ефект, казва още Стоименова.

"Българите не ходят на зъболекар не само по финансови причини, а и от страх", коментира пред Новинар председателят на Сдружението на българските зъболекари д-р Венцислав Стоев. Пред изданието Стоев описва състоянието на денталното здраве на нацията като "много тежко".

"Плащат на болниците и за избягал пациент", съобщава Монитор. Освен това занапред пациентите ще имат право да се явяват на вторичен преглед по каса не в рамките на един месец, както е в момента, а в рамките на три месеца.

Ползата от селските пазачи на Министерството на вътрешните работи се оказа минимална, констатира вестник Преса. Близо 5000 безработни бяха назначени по програма "Сигурност" като селски патрули на минимална заплата. От социалното министерство също отчитат ниска ефективност на начинанието, пише още ежедневникът.

"Жените вземат близо два пъти по-ниски пенсии от мъжете" - водещо заглавие за вестник Сега. Данните на Националния осигурителен институт показват още, че от всички пенсионери у нас, които получават наследствена пенсия, 80 на сто са жени.

76-годишен студент от Пловдивския универститет взе европейска стипендия за отличен успех - тема на Телеграф. Това е най-възрастният възпитаник на висше училище, който е успял да се класира за парите от европейските фондове, сочи справка на Министерството на образованието. Благодарение на отличния си успех мъжът е прибавил към пенсията си 600 лева от зимния семестър.

В нова кампания съвместно с Българската академия на науките, вестник Стандарт ще избира Топ10 на научните чудеса. Ще се гласува на специален сайт, а победителите ще бъдат обявени на церемония в края на годината./БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158