EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат днес

mail10:00 | 29.01.2015прегледи 937 коментарикоментари 0


"Очакват днес да освободят задържаните българи в Судан", пише НОВИНАР на първа страница. Няма искане за откуп на шестимата. Вестникът помества и снимка на четирима от шестимата, които участват в хуманитарна мисия на ООН.

"Честитки за запас" е водещото заглавие на вестник ЗЕМЯ. Военното министерство призна за мобилизация, била за актуализация на списъците. Става дума за изпратени повиквателни на мъже, които не са резервисти, в цялата страна.

И водещото заглавие на вестник ДУМА е посветено на темата: "БСП пита министри за щаба на НАТО". Според вестника Виктория Нюланд иска Алиансът да разположи сили по "фронтовата линия" в Европа. МОНИТОР допълва с цитати от изявление на Министерството на отбраната, в което се декларира "не се подготвяме за война срещу която и да е държава".

ДУМА препечатва репортаж от германско издание за трагедия на три деца от Донецк, останали без дом заради войната, която Европа не вижда.

Темата на МОНИТОР днес е "Болници прибират пари за едно и също нещо от три места". Калкулират тоалетна хартия като услуга "лукс", в столична болница искат по 330 лева за ВИП стаи.

ТЕЛЕГРАФ алармира с водещо заглавие "Кръвта поскъпва тройно от Варна до София", скубят по 500 лева за спешен случай в столицата.

"Бизнесът иска дял в ключови фирми" в писмо до правителството, съобщава ПРЕСА на първа страница. Става дума за фирми като АЕЦ Козлодуй, Българския енергиен холдинг, Агенцията за дипломатически имоти.

Държавата може да продаде до 25 на сто от имуществото им на борсата. Вицепремиерът Маргарита Попова, в интервю за ПРЕСА, коментира, че България трябва да бъде троянският кон на Запада в Русия. "Самотна съм сред политици, за които духовното няма значение и стойност", споделя тя.

Освен ареста на шестимата ни сънародници в Судан, обединяваща за централната преса е и темата за поредния доклад на Европейската комисия за напредъка ни в правосъдието и вътрешните работи.

Според вестник СЕГА, критичният доккумент е родил противоречиви екшън планове сред управляващите. Рубриката "Наблюдател" е посветена също на доклада със заглавие "Ние колкото можем да крадем, вие не можете да опишете".

"Политическата част на документа е кредит на доверие към настоящия кабинет, който може да бъде оттеглен още през лятото", коментира КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

Според ТРУД, "Брюксел иска почтени назначения в съдебната система".

Във връзка с днешния втори опит за избор на председател на Върховния касационен съд, ТРУД пише, че в юридическите среди витае подозрение за манипулиране на гласуването.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова отново разяснява държавната програма за саниране, този път в интервю за 24 ЧАСА. Става ясно, че за сформиране на сдружение за кандидатстване се изисква съгласие от 67 на сто от апартаментите, но, за да стане факт финансирането, е необходимо сто процента съгласие на живеещите.

От днешния брой на СТАНДАРТ ще научите кога и как ще започнат националните тържества по повод 165 години от рождението на Иван Вазов. /БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4070