EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail09:10 | 30.01.2015прегледи 1354 коментарикоментари 0


Кувейтци питат за АЕЦ "Белене", съобщава водещо заглавие вестник Стандарт. Тъй като офертата не е внесена по установения ред, се налага да съберем повече информация за опита на кувейтската компания в ядрената енергетика, коментира за вестника министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Справка на вестник Труд опровергава вчерашно изказване на здравния министър. Според Петър Москов главният разход на Здравната каса за 2014-а година е било лечението в санаториумите. Изданието цитира данни на Здравната каса, според които през миналата година са били изплатени над 203 млн. лева за кардиология и още над 63 млн. лева за кардиохирургия, срещу 60 млн. лева за лечение в санаториуми.

Грипът затвори 400 училища - водеща тема за вестник Монитор. Очаква се през февруари най-опасният щам на вируса този сезон - "Тексас", да се разрасне с нова сила, предупреждава изданието.

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който беше в неизвестност 39 дни, е бил в тежка психическа криза по време на изчезването си, разкрива вестник 168 часа. В разгара на издирването му Сертов е изпратил два мейла до съпругата си и до много близък приятел, в които се сбогува с тях. Получаването на тези съобщения по интернет е пазено в дълбока тайна както от семейството, така и от разследващия екип, уточнява седмичникът.

Добре е да търсим мост към АБВ, казва в интервю за вестник 24 часа заместник-председателят на парламентарната група на "БСП лява България" Ангел Найденов. По думите му, ако продължава по този път, на местните избори БСП ще се провали. Нужна е радикална промяна на посланията, езика и поведението ни, уточнява Найденов.

Студентите без такси, ако ще стават учители, пише вестник 24 часа. Изданието цитира изказване на заместник-министъра на образованието проф. Николай Денков, според когото с премахването на таксата за университет, държавата ще опита да привлече повече интерес към педагогиката сред младите хора. Общо по Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" в следващия програмен период са предвидени 1 милиард и 370 милиона лева, допълва вестникът.

Напиваме се с генно модифицирани организми, алармира от първа страница вестник Телеграф. Според изданието някои от алкохолните напитки масово се правят с генно модифицирана царевица. Освен това ГМО масово се използват и при производството на лекарства, заявява пред всекидневника Сергей Иванов от Центъра за биология на храните и експерт към Европейската агенция за безопасност на храните.БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg