EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail09:01 | 27.10.2014прегледи 662 коментарикоментари 0


Почти всички днешни вестници излизат на първите си страници с материали за вчерашната среща между лидерите на ГЕРБ и на БСП - Бойко Борисов и Михаил Миков.

Парламентът се събира днес, без да има яснота ще има ли правителство, пише "Труд". Изданието изброява трите варианта за кабинет, които бяха очертани от Борисов. Първият е лидерите на "Патриотичния фронт" и "Реформаторския блок" да влязат като министри в правителство на ГЕРБ и така да гарантират неговата стабилност. Вторият е експертен кабинет - тип "Орешарски", с участието на всички партии в парламента и нови избори догодина. Третият - служебно правителство и предсрочни избори по-скоро.

По темата "Преса" пише: "Партиен егоизъм е пречка за стабилен кабинет". Изданието коментира, че скорошни избори ще задълбочат кризата в страната.

"Монитор" пише, че Бойко Борисов кани на лидерска среща всички партии в НС, като последен опит да бъде съставено стабилно управление.

"Стандарт" акцентира на договорката между Борисов и Миков - възможно най-бързо Народното събрание да се заеме със смяната на ръководството на БНБ, заради кризата с КТБ.

"24 часа" предлага интервю с анализатора Тихомир Безлов, който казва, че "всички партии се боят да влязат в новото правителство".

"Сега" предуреждава от първата си страница, че пенсионните фондове все по-често си крадат осигурени. Става дума за схема, при която кметове разписват от името на съселяните си заявления за прехвърляне на средствата им от един пенсионен фонд в друг. Само в едно старозагорско слео са били прехвърлени 16 партиди на нищо неподозиращи хора.

"Капитал дейли" съобщава, че за да бъде реализирана идеята за сливане на митниците и НАП, за която усилено се говори в последно време, до Нова година трябва да бъдат променени 86 закона и да се преназначат всички служители. Публикацията по темата е със заглавие "Нереалистична концепция за сливане на митниците и НАП".

"Труд" цитира предложение на служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов - в МВР да бъдат назначени 1700 нови полицаи. Така щатът на МВР ще достигне 51 200 души. "На ръба сме откъм човешки ресурс", казва Бакалов и предупреждава, че не може да се осигури полицейско присъствие в малките населени места.

"Държавата ще търси нов строител за забавената магистрала "Струма", пише "Сега", като цитира служебния министър на транспорта Николина Ангелкова. Започва прекратяване на договора на гръцката компания "Актор", която беше избрана да строи участъка между Сандански и Кулата и ще бъде обявен нов търг.

"Телеграф" алармира, че 15 картини на Златю Бояджиев са повредени от мишки и строителни материали. Платната били скрити при майката на снахата на художника.

"Треска за трюфели в Делиормана" - под това заглавие "Стандарт" пише, че търсенето на редките и скъпи гъби набира скорост в Лудогорието.

Всички днешни вестници съобщават за проблемите, създадени от лошото време и че отново беше загубен човешки живот.

"Новинар" обаче, публикува интервю със синоптика от НИМХ към БАН Красимир Стоев, който казва, че ще имаме мека зима, а ни предстоят и още няколко дни "цихганско лято".БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037