EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail09:08 | 05.09.2014прегледи 1102 коментарикоментари 0


Вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество е основна тема на днешния печат. На първа страница вестник МОНИТОР отбелязва: "Токът с две цени - за бедни и богати“. Според служебния министър на енергетиката Васил Щонов трябва да има промяна в ценовия модел. Въпреки това обаче токът ще поскъпва постепенно и бедните няма да бъдат оставени без помощи за отопление. Пред вестник 24 ЧАСА министърът е съобщил, че се обсъжда вариант цената на тока да бъде според потреблението.

Вестник СЕГА акцентира върху друга тема от провелата се вчера Тристранка. "Здравната каса иска спешно още 117 милиона лева от бюджета“, съобщава изданието. Въпросът за актуализацията на бюджета на Касата ще се обсъжда и в понеделник от надзора на касата. ТРУД представя и позицията на пациентски организации, според които болници и чиновници може да останат без пари, а диабетиците ще трябва да си плащат лекарствата, ако не се актуализира бюджетът.

В интервю за вестник СТАНДАРТ служебният министър на финансите Румен Порожанов съобщава, че има опасност дупката в хазната да е 900 милиона лева. Този дефицит основно се получава от заложените параметри към Агенция "Митници“. Министърът добавя още, че при Национална агенция "Приходи“ пък се очаква преизпълнение на параметрите. Според Порожанов от догодина може да има увеличение на пенсиите с малко над 2%.

200 хиляди производители на тютюн може да останат без поминък, съобщава вестник 24 ЧАСА. Причината за това са директиви на Световната здравна организация, според които трябва да се търси алтернатива на тютюнопроизводството. В световен мащаб рестрикциите биха засегнали 30 милиона души, уточнява изданието.

11 хиляди 7-годишни не са се записали в първи клас, алармира вестник ДУМА. Поне 8 хиляди от тях изобщо не тръгват на училище, а останалите са емигрирали с родителите си, пише още изданието и добавя, че около 17 хиляди ученици всяка година отпадат от средното образование.

Трети сме в света по трафик на хора, съобщава вестник ЗЕМЯ. Трафикът на хора в България нараства повече от три пъти в периода от 2005-а до 2012-а година.

Пороите наводниха стотици къщи в страната, съобщава вестник НОВИНАР. Най-много валежи са паднали в Сливен, Сунгурларе, Карнобат, Резово и Казанлък. Язовирите в селата Висока поляна и Мургово до Кърджали се изпускат контролирано. Обявено е бедствено положение в златишкото село ПетриИч и частично в Златица заради преливането на река Тополница. По темата вестник ПРЕСА цитира синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, според които ни очакват още 10 дни дъждове, но риск от нови порои има само до неделя./БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg