EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail08:48 | 01.09.2014прегледи 754 коментарикоментари 0


Повечето централни вестници днес предлагат на челно място информация за евентуалния бъдещ пост на Кристалина Георгиева в Европейската комисия, като най-вече се говори за ресорите "бюджет" или "енергетика".

"Капитал дейли" припомня, че от днес необходимите документи за имотни сделки ще могат да се набавят дистанционно чрез нотариалните кантори, които имат безплатен електронен достъп до регистрите на кадастъра. Намалява с 30 на сто цената за тази справка, допълват от вестника.

От днешния брой на "24 часа" научаваме, че от днес започва продажбата на ученическите бележници, има достатъчно за нуждите на страната. "Труд" допълва темата за предстоящата учебна година с информацията за подготвен наръчник за родителите на първолаците.

"Новинар" предупреждава с водещото си заглавие, че има 20 незаконни къмпинга по Черноморието, много дървета около дивите плажове са изсечени, никой не контролира хигиената. Изданието цитира писмо на Националната асоциация "Българско Черноморие", в което се казва още, че институциите в Брюксел са сезирани вече за това.

Според вестник "Сега", пет болници отказват да възстановят пари на Здравната каса, която пък проверява здравните заведения със съмнение за източване на пари чрез клинични пътеки.

"Стандарт" съобщава, че хартиената двулевка изчезва и от началото на следващата година ще има монета на същата стойност. Според информация от БНБ банкнотите от 2 лева ще бъдат разплащателно средство, докато постепенно бъдат изтеглени от обращение.

"Капитал дейли" предлага интервю със служебния премиер проф. Георги Близнашки, в което той определя като цел на правителството финансовата стабилизация на страната. Той заявява, че с министрите си ще разработят няколко законодателни инициативи, свързани с актуализацията на бюджета, изборната реформа и пряката демокрация.

В. "Дума" задочно репликира премиера Близнашки с интервю на Мая Манолова, според която служебното правителство, вместо да прави дългосрочни стратегии, трябва да се занимава основно с предстоящите избори. "Земя" също предлага коментар за служебното правителство, в който се твърди, че то ни подготвя за неизгодното за Евросъюза търговско споразумение със Съединените щати.

"Преса" съобщава на първа страница "Висши кадри на ДПС пълнят чужди листи". Кадри на ДПС са сред кандидат-депутатите на АБВ, ГЕРБ , Реформаторския блок. "24 часа" допълва партийната информация с анализ за съдбата на лидерите на февруарските протести. "Монитор" пък представя собствено проучване сред избирателите, което показва, че хората искат от избраниците си безплатно здравеопазване и изискването ромите да получават социални помощи само ако децата им ходят на училище.

От "Телеграф" научаваме, че 65-ма българи са вече аристократи по документи, след като са платили за титлите граф, лорд, барон или лейди. Бизнесът с продажба на титли е едва от началото на годината, казва за вестника инициативният предприемач Георги Гечев, представител на шотландска фирма.БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg