EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail08:05 | 05.08.2014прегледи 790 коментарикоментари 0


Половината от днешните централни вестници пишат на първа страница за трагедията в град Мизия след невижданото у нас по мащаби наводнение. "Глад и жажда в Мизия", опашки за хляб след потопа, молят веригите за помощ, е водещото заглавие на "Стандарт". В интервю за изданието, Корнелия Нинова от БСП заявява, че дъждовете се събират като фуния в Мизия. "Телеграф" информира от първа страница "Местата за подслон се препълниха, Мизия плаче за хляб и лекарства". "24 часа" задава въпроса "Има ли климатично оръжие" под снимка от все още наводнения град, а "Труд" съобщава, че прокуратурата търси виновен за ада в Мизия. "Река Скът потопи хилади тонове зърно", добавя потемата "Земя".
"Труд" пише и за друг проблем, развълнувал обещственото мнение - убийството на ягуара Алонсо в така наречената зоологическа градина в Ловеч. "Престъплението "Алонсо" е заглавието на разследването, което изданието е предприело. Установено е, че зоопаркът няма лиценз, а инцидентът със животното, което в цял свят е защитен вид, ще бъде разследван от прокуратурата.
Другата обща тема за днешните вестници е разпускането на 42-то Народно събрание. "Сега" акцентира, че депутатите са орязали със 17 на сто парите на министерствата, най-голям ще е ударът при МВР, здравното и регионалното ведомство. "Преса" интерпретира темата със заглавие на първа страница "БСП изостави вложителите в КТБ, след като ДПС предложи промени в бюджета", водещото заглавие на "Капитал дейли" е "ДПС неуспешно опита нова поправка за КТБ", а според "Монитор" "ДПС поиска отваряне надосиетата КТБ, БСП се уплаши". Последният работен ден на парламента, в който беше актуализиран бюджета на Здравната каса, според "Стандарт" е "Здравей, море, сбогом - кворум!"
"Телеграф" поставя на челно място свое разследване за това как частни съдебни изпълнители работят срещу твърде високи хонорари за изземване надългове, образуват едно и също дело 30 пъти и искат 5 хиляди лева хонорар за дължими 115 лева.
Лятната отпуска на море, по нашенски, според "Новинар" е описан в репортаж от къмпинг "Оазис", където българи се пекат безплатно, но до река, пълна с фекалии, защото били изгонени от плажа, където трябвало да платят такси за чадъри и шезлонги от по 20 лева на ден.
В интервю за "Дума", бившият депутат от НДСВ Борислав Цеков, председател на института за модерна политика, заявява, че професор Георги Близнашки, сочен за служебен премиер на правителството, което по-късно днес президентът ще обяви, не е управлявал дори вестникарска будка. "Служебният кабинет може да опорочи изборите, като започне да приглася на предизобрната пропаганда на ГЕРБ", прогнозира Цеков.
"24 часа" излиза с информация с огромни букви на първа страница, според която "Хоризонт" е на първо място по доверие сред радиостанциите и събира 23 на сто от гласовете на анкетираните в проучване на институт "Отворено общество" от началото на юли.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg