EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail11:00 | 07.01.2014прегледи 856 коментарикоментари 0


Капитал дейли съобщава от първата си страница, че в понеделник правителството е взело заем в размер от 400 милиона лева чрез продажба на шестмесечни държавни ценни книжа. В резултат от първия аукцион прогнозата е за стабилност в цените, пояснява всекидневникът и допълва, че делът на дълга към брутния вътрешен продукт се е повишил.

С поправка в закона политиците се спасяват от компрометиращи снимки. Фотографиране без нарочно съгласие ще може да има само по време на публични прояви като митинги, събрания, манифестации, оповестява по темата вестник Сега. Снимки като тези на Волен Сидеров по време на почивка във Варадеро или в Париж могат да вкарат автора в затвора за една година. Същото може да сполети и някой, който заснеме или филмира как даден политик получава подкуп или депутат се среща с известен мафиот. Всичко това ще се случи, ако бъде приет новият Наказателен кодекс, чийто проект бе пуснат за обсъждане от правосъдното министерство дни преди Нова година, пояснява още по темата вестник "Сега".

Интервюто в 24 часа е с председателя на Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства под заглавие: "Ще проверяваме, ако гражданин открие микрофон в дома си и сигнализира".

Водещата тема в Стандарт е под заглавие: Девет куршума заради "Фейсбук". Става дума за драмата, която се разигра през вчерашния ден пред магазин в центъра на Варна вчера. Мъж разбил паролата на 33-годишната си приятелка в социалната мрежа и така разбрал, че жената, с която живеели на съпружески начала, въртяла любов с друг.

До тази кървава история е разказана и драмата с пребитата до смърт Хюлия от Варненското село Белоградец. Централната тема и в Новинар е за показния характер на убийството във Варна. Двете кървави теми са повод за началните теми и във вестник Труд.

Всекидневникът анонсира на първата си страница и една политическа тема под заглавие БСП и ДПС се разминаха и за тютюна. На централно място Монитор отбелязва равносметката на БСП и ДПС за 2013-та година със заглавието "ГЕРБ забърка кашата с тютюна". Въпросът с тютюна и тютюнопроизводителите е на първо място и в Капитал дейли. Изданието развива темата под загфлавието Държавата се завръща в бизнеса с тютюн.

Дума започва броя си с любопитна новина, озаглавена Симеон Втори продава за 2 милиона и половина евро къщата си в Баня. В обявата в руски аукционен дом, имотът е представен като "царска резиденция със собствен минерален извор", пише още "Дума".

Вестник Преса публикува важното припомняне, че от 29 януари кодът става задължителен за всички телефонни разговори. Ако искате да се свържете със стационарен телефон, вче задължително трябва да наберете кода на населеното място, независимо че той може да живее в съседната къща или в най-малкото селце на страната.

И накрая, на още един обичай през януари - времето на годежите при ромите, спира вниманието си вестник 24 часа. Продадоха булка за 15 хиляди лева. Така Мильо от Цалапица се сгодил за Пепа от село Маноле на Новогодишния пазар на булки на пловдивската гара Филипово, пише изданието.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg