EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат, 3-ри февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат, 3-ри февруари

mail09:45 | 03.02.2014прегледи 741 коментарикоментари 0


"Ахмед Доган предупреждава: Евроизборите решават съдбата на кабинета". Под това заглавие вестник Преса съобщава на първа страница за първата публична проява на почетния председател на ДПС на семинар във Велинград. Семинарът протекъл при драконовски мерки за сигурност, допълва изданието.

Дума съобщава на трета страница за пленума на БСП в събота, на който партията сне политическото си доверие от Георги Първанов , Румен Петков и още 11 души. На същата тема е коментарът на първа страница, озаглавен "С малко тъга".

Правителството налива 28 млрд. лв. в икономиката до 2016-а година, пише 24 часа на първа страница и допълва, че премиерът Орешарски ще докладва това утре пред президента и политическите лидери на Консултативния съвет за национална сигурност. В тези средства са включени както бюджетните, така и пари от еврофондовете. Най-много внимание е отделено на енергийната сигурност и енергийната ефективност, допълва часовият вестник.

На две страници Стандарт дава думата на представители на различни браншове в икономиката, които поставят исканията на бизнеса пред правителството. Публикациите са по повод предстоящия след седмица форум под мотото "Бизнесът пита как ще расте икономиката", на който премиерът и 12 министри ще отговарят на въпросите на родните компании.

На първата си страница "Стандарт" съобщава, че правителството избира кандидатурата си за еврокомисар между Гергана Паси, Кристалина Георгиева и Надежда Нейнски.

Икономическа новина е водеща за Капитал дейли - "Безработицата пак се покачва, през декември тя е 13,1 на сто, което е с 0,1 процентен пункт над ноември", пише изданието, като цитира данни на Евростат. "Бизнесът остава предпазлив и не започва нови проекти, отбелязва "Капитал дейли" и допълва, че тревожната тенденция идва на фона на заявените намерения на управляващите да създадат 250 хиляди работни места.

Труд пише, че сметките за ток през януари тази година са с 20 на сто по-ниски от миналата както заради топлото време, така и заради по-евтината енергия. Водещата новина на първа страница е, че два международни доклада са открили българи, сражаващи се в редиците на "Ал Кайда" в Сирия.

Масиран огън по президентското предложение за референдум поддържа Монитор с публикациите, озаглавени "Плевнелиев бие шута на конституцията", "Фалшивата фасада на ГЕРБ", "Нескопосната инициатива на "Дондуков 2"."Референдумът на Плевнелиев цели осуетяване на новия Изборен кодекс".

Водещата публикация на първа страница, озаглавена "Маргаринът удря в мозъка", призовава за забрана на този продукт.

"България ще получи 86 милиона лева от ЕС за жилища за 6300 роми", гласи заглавието на първа страница на вестник Сега. Все още нито един блок, финансиран с предишните 15 милиона лева, не е готов, допълва изданието.

"Катаджиите тръгват по селата" предупреждава Новинар от първата си страница и посочва, че се наблюдава увеличение на тежките катастрофи по междуселските пътища.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg