EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теми и заглавия от днешната преса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми и заглавия от днешната преса

mail07:49 | 14.07.2014прегледи 1334 коментарикоментари 0


Изнесените от Корпоративна търговска банка 206 милиона лева са централна тема на всички днешни вестници. "Прокурори опровергават БНБ", съобщава вестник Труд и допълва: Два одита на Централната банка не хванали липсата на 206 милиона лева. Изпълнителният директор Орлин Русев, главната касиерка Маргарита Петрова, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева- Кючукова отговарят за присвояването на милионите. "Не са изнасяни милиони с чували от КТБ", съобщава вестник Дума. БНБ пише специален закон и променя няколко заради КТБ, посочва Капитал дейли и допълва: Централната банка опитва да изолира Фонда за гарантиране на влоговете от несъстоятелността на банката за сметка на финансовото министерство. Преса съобщава позицията на ГЕРБ, с която ще се явяват на днешните консултации при президента. От партията искат оставка на целия Управителен съвет на БНБ, посочване на виновните за банковата криза и отказват да подкрепят спецзакона, който да гарантира в пълен размер влоговете на всички клиенти в КТБ. БСП поставя условия за подкрепата си. Само ДПС стои твърдо зад проекта на БНБ, посочва изданието. В интервю за 24 часа президентът на КНСБ Пламен Димитров посочва, че не е добре с наши пари да се спасява КТБ, но според него няма друг начин.

Железопътният транспорт дерайлира след два тежки инцидента, е водещата тема на вестник Сега. Две влакови композиции дерайлираха в събота и неделя. В събота загина машинистът на влака София-Варна, 12 души са ранени, а в неделя вагон на товарен влак излезе от релсите, съобщава вестникът. 24 часа цитира версията на колегите на машиниста за дерайлиралия влак в събота . Според тях вероятно е имало разминаване между сигнализацията и стрелките. Вестник Телеграф съобщава, че в дерайлиралия в събота влак са се возили 20 деца от наводнения варненски квартал "Аспарухово".

Расте броят на кандидатите за наследници на Сергей Станишев. Корнелия Нинова иска да променя БСП отвътре, съобщава вестник Труд. Партията да върне моралния си авторитет, зове Стоилов. Стандарт представя позицията на Драгомир Стойнев, според когото БСП ще спечели, ако се върне към силата си на открит диалог вътре в партията и възстанови връзката си с хората. Нагласите сред социалистите клонят към избора на мъж за лидер на БСП, констатирали пред Монитор активисти от "Позитано" 20.

Губим 500 милиона евро земеделски пари, съобщава вестник Земя. Изданието цитира председателя на Българската асоциация на бенефициентите по европейски програми Ивайло Здравков. По думите му, по всички одобрени проекти по две от мерките на Селската програма не са подписани договори, като не е ясна каква е причината за забавянето. Според Здравков, който и да дойде като директор на Държавен фонд „Земеделие“, няма как да разпише документите със задна дата./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg