EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми и заглавия от вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми и заглавия от вестниците

mail08:30 | 23.10.2014прегледи 799 коментарикоментари 0


Водеща тема за всички вестници са огласените вчера данни от одиторския доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка.

"БНБ най-после призна, че е проспала фалита на КТБ", коментира от първа страница вестник "Сега". "Дупката" в капитала на поставената под специален надзор финансова институция е над 4 млрд. лв. и ако не се намери спасител до 5-и ноември, лицензът й трябва да бъде отнет, добавя "Сега".

Според доклада на одиторите, 82 фирми, повечето от които - кухи и собственост на свързани лица, са съсипали трезора, пише по темата вестник "Преса". Дружествата са взели заеми за близо 3 и половина млрд. лв. или почти 4 на сто от Брутния вътрешен продукт на страната за 2014-а година.

Квесторите в дъщерната на КТБ Търговска банка "Виктория" съобщават, че имат данни за източване на банката чрез изключително завишени договори за наем и за други външни услуги, пише "Капитал Дейли". Договорите са били сключени преди поставянето на банката под специален надзор.

Нова порция преговори на лидерско ниво за съставяне на парламентарно мнозинство и бъдещо правителство се очакват днес, пише "Труд". По информация на изданието Бойко Борисов е поканил по обяд в централата на ГЕРБ лидерите на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

До дни Борисов ще се срещне и с лидера на БСП Михаил Миков, са потвърдили за "Стандарт" високопоставени личности от двете партии. Социалистите са предложили разговорите да се състоят в Народното събрание, уточнява вестникът, като цитира думи на Анатас Мерджанов пред Българското национално радио.

Новите министри ще получават месечна заплата от над 3 300 лв., равняваща се на 130% от възнаграждението на депутатите, и така ще стартират с 507 лв. повече в джоба от предшествениците си отбелязва "Монитор". Допитване на вестника е установило, че вероятно няма да се приеме ново решение за замразяване на депутатските заплати.

"Земя" съобщава за готвен бунт от фермерските организации в страната. Това ще се случи, ако държавата, до края на октомври, не изплати на овцевъдите по 41 лв. национални субсидии за животно, с които да се покрият загубите от заболяването "син език". Говори се за обезщетения на килограм, но никой не е теглил умрелите животни, посочи пред Националното радио Бойко Синапов от Асоциацията на животновъдите в България.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се закани със сериозни санкции за снегопочистващите фирми, които ще обработват София, пише "Дума". Ако фирмата допусне над 5% от възложената й територия да останат непочистени, няма да получи заплащане, категорична е Фандъкова.

Прецедент в историята на съдебната ни система се случи в Бургас, където англичанинът Ян Фредрик Роуз беше осъден на 6 месеца условно и глобен с 5000 лв., защото колекционирал яйца от защитени видове птици, съобщава "Новинар". От Българското дружество за защита на птиците обаче се обявиха за по-строго наказание.

Идват 8-9 дни ранна зима, а температурите падат с 15 градуса, предупреждава "24 часа". Очаква се да ще вали сняг и на височина под 1000 метра, допълва изданието./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg