EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми във вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми във вестниците

mail09:40 | 12.02.2015прегледи 820 коментарикоментари 0


„Двеста хиляди българи от Украйна ще могат бързо да се завърнат у нас като бежанци“, след като „премиерът Бойко Борисов прие предложението на лидера на ПЕС Сергей Станишев да се облекчи процедурата по даване на статут на сънародниците ни“, пише "Стандарт".

"Стандарт" и "Преса" слагат на най-видно място проблема с колесника на премиерския самолет, който трябваше да кацне на летище „София“ час и половина след излитането си за Брюксел.

"Труд" помества в голямо заглавие на челната си страница призива на Бойко Борисов към правосъдния министър да постави на обсъждане във Висшия съдебен съвет нередностите с прилагането на специалните разузнавателни средства. Разработката „Червей“ е стартирала по сигнал, че банкери и шефове на фирми ровят от дистанция в криминалния регистър на МВР, твърди вестникът.

"Труд" публикува на първа страница и снимка на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев, който се закани да организира протест на служителите си срещу плановете на правителството да увеличи размера на осигуровките.

„Работодателите атакуват постановлението за вдигане на минималната заплата пред Върховния административен съд и настояват то да бъде отменено“, тъй като не е било обсъдено предварително в Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщава "Преса". Оспорваното постановление предвижда увеличаване на най-ниското възнаграждение до 380 лева през юли.

„Планираният 8 милиарда евро нов външен дълг взриви парламента“, пише "Сега". „БСП упрекна кабинета, че иска празен чек за реализиране на дефицити. ГЕРБ контрира, че с парите просто се покриват падежи по стари заеми“, допълва вестникът.

"Закон въвежда огромни глоби за борсови собственици на земя“, съобщава "Капитал дейли". „Новите текстове означават, че най-големият публичен фонд за земеделска земя ще трябва през май да плати първа глоба от 22 милиона лева, а три месеца по-късно ще дължи нови 66 милиона лева“, пояснява изданието.

„Водещата новина в "Дума" също е от парламента, но е за промените в закона за Министерството на вътрешните работи. „МВР погва и помислите за престъпление. Ако службите получат информация, че някой обмисля да извърши престъпление, трябва да го спрат“, гласи един от новоприетите текстове, цитирани от изданието. „Главният секретар ще се назначава от президента“, допълва "Дума".

Според "Капитал дейли", „вече няма пречка пред смяната“ на Светлозар Лазаров.

Не на това мнение е "24 часа", който пише, че Лазаров остава главен секретар на МВР и при новия закон. Вестникът се позовава на три независими източника, както и на обстоятелството, че Лазаров отговаря и на новоприетите изисквания за 10-годишен стаж в системата./БНР 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg