EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми във вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми във вестниците

mail09:06 | 08.10.2014прегледи 788 коментарикоментари 0


Труд предупреждава от първа страница "Крадат БТК", опит за преврат в ключова фирма на Цветан Василев. Става дума за съдебно решение, което е спряло няколко опита за смяна на директора на ключовото за банкера дружество, пояснява изданието. В рекламираното вчера интервю на млади репортери на "Труд" с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са откроени следните цитати "Цветанов няма да е вице, ще работи с партията", "Бареков е по-голяма политическа класа от БСП и реформаторите", "Правителството е на ръба, няма да е стабилно".

"ДПС сграбчи здраво юздите на властта", анализира Галя Горанова от вестник Сега и допълва "Бъдещото управление ще е на Доган, а играта се очертава точно по вкуса му - с елементи на прелъстяване, лек садизъм и политическа възбуда". Още едно предупреждение от първа страница на днешен вестник, в случая, на "Сега" - "Правителството почти стигна тавана на дълга". Министерството на финансите зае още 55 милиона лева при стихващ инвеститорски интерес.

"България губи ключовото си предимство - фискалната дисциплина", твърди рейтинговата агенция "Фич", цитирана от Капитал дейли. Рейтингът на страната може да бъде понижен, ако следващото правителство не предприеме мерки.

Два от вестниците излизат с водещо заглавие, посветено на скандална история: "Министерството на образованието разследва блудство с аутист, момичето крещи, че се страхува от учител...", пише Новинар; "Девойка с аутизъм се прибра без бельо след учебен ден в помощно школо", е заглавието на Телеграф. Родителите на 13-годишната Ана-Мария твърдят, че тя се оплакала от учителя си по физическо възпитание, но от помощното училище в София отказали да обърнат внимание. Просветното министерство разпореди проверка, след като майката се обърна към медиите.

Земя извежда друг проблем, засягащ Министерството на образованието, като челно заглавие - "Кощунство, изхвърлиха и Самуиловите воини от учебника". Точно когато отбелязваме хиляда години от смъртта на Цар Самуил, става ясно, че в учебника за трети клас "Човекът и обществото" е изхвърлен текстът как и защо умира владетелят. Това е учебникът, в който е записано, че Левски е заловен от полицията, пояснява изданието.

Дума, Преса и Монитор излизат днес със заглавия на първите си страници, посветени на предстоящите от понеделник разговори ГЕРБ-БСП. От "Дума" поясняват, че левицата е готова да подкрепи единствено предложение за решаване на важни за страната проблеми. "Преса" акцентира "Дамско трио от ГЕРБ започва преговорите, с елегантен ход, Цветанов е отстранен от консултациите", а "Монитор" допълва "Борисов се включва в движение, БСП обмисля вътрешен референдум". Според интервю на Томислав Дончев за "Преса", ГЕРБ ще търси консенсус по 15 основни теми, сред които енергетика, КТБ, бюджета за тази и за следващата година.

Още партийни теми в днешния печат, този път идващи от Реформаторския блок - 24 часа излиза с водещо заглавие "13 от 23-ма реформатори са О.К. с Борисов, днес шефовете на СДС и ДСБ правят опит за размразяване". Стандарт пък обръща внимание на друг партиен скандал "Свиха марката реформатори, човек на Кунева тайно патентовал името". Лидерът на дясната коалиция Радан Кънев, който е адвокат, обаче успокоява, че става дума само за искане за търговска и рекламна дейност с тази марка.

В днешните вестници са публикувани и конкретни резултати от изборите за това кои ще са депутати в следващия парламент. Сред отпадащите са: Румен Петков, Антон Кутев, бившите министри Тотю Младенов и Мариана Георгиева./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037