EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми в пресата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми в пресата днес

mail09:15 | 06.06.2014прегледи 924 коментарикоментари 0


Вчерашната извънредна пресконференция на ДПС, на която лидерът Лютви Местан поиска предсрочни парламентарни избори, е водещата тема на днешните издания. "ДПС скъса публично коалиционните си отношения с БСП, като обяви курс към предсрочни парламентарни избори и определи дата за тях - 30 ноември или 7 декември", съобщава на първа страница вестник Сега и допълва: "Местан начерта на пресконференция графика за, по думите му, плавен преход към политическа стабилност. Сергей Станишев продължи да мълчи".

"БСП в пълна изолация", гласи водещото заглавие на Труд. Изданието цитира лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов, според когото сценарият на Местан е капан за следващия кабинет. Новото правителство неминуемо трябвало да повиши възрастта за пенсиониране и цените на тока, което щяло да изкара хората по улиците през февруари.

Дума излиза със заглавие "ДПС иска предсрочни избори в края на годината". Вестникът цитира думите на Местан "сега е време за кафе", имайки предвид предстоящите преговори за бъдещите управленски конфигурации, както и реакцията на заместник-председателя на БСП Янаки Стоилов: "Да не предозираме кафетата, да не развалим сърцето".

Пресконференцията на Местан е водеща тема и за 24 часа, Преса, Монитор, Новинар, Стандарт и Земя. Изданията подчертават различията между коалиционните партньори за "Южен поток". Докато от БСП настояват газопроводът да се строи на всяка цена, в ДПС са убедени, че той трябва да бъде съобразен с изискванията на Европейската комисия.

Капитал Daily цитира председателя на Еврокомисията Жозе Барозу да казва преди срещата на Г-7 в Брюксел "С "Южен поток" показахме, че не се шегуваме" . Думите му са по повод наказателната процедура срещу България заради проекта.

24 часа предлага интервю със съучредителя на ДСБ и бивш депутат д-р Николай Михайлов, според когото "Голяма коалиция ГЕРБ - БСП е трудна колкото преместването на Витоша."

Преса информира за решението на Еврокомисията да одобри проекта за изграждането на северната скоростна тангента на София. Отсечката от 17 км ще струва 120 милиона евро.

"Жълта ръжда по житото", алармира вестник Земя, като цитира директора на добруджанския земеделски институт Иван Киряков. По думите му, това може да доведе до намаляване на добивите с 20 на сто.

Под заглавие "Матурите са по-успешни" Новинар пише, че на националното външно оценяване след седми клас най-добре са се представили учениците в София, Смолян и Варна, а най-зле - в Плевен, Разград и Пазарджик.

"Луд австриец приземи израелски самолет в София", съобщава Монитор. Буйстването на 25-годишен мъж с психични отклонения наложило принудителното кацане в София на самолет, пътуващ от Тел Авив за Мюнхен.

Телеграф публикува интервю с посланика на Бразилия у нас Рикардо де Араужо, според когото евентуален успех на бразилците на Световното първенство по футбол може да помогне на президента Дилма Русев да си осигури нов 4-годишен мандат./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg