EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми в пресата

mail08:13 | 29.10.2014прегледи 867 коментарикоментари 0


"Монитор" съобщава на първа страница "Пада такса сградна инсталация" по силата на влязла в сила през юли европейска директива. Гражданско сдружение пуска заявления за отказ от парно, съобщи адвокат Димитър Греков. От тази зима абонатите на топлофикациите ще плащат с 50 на сто по-ниски сметки за сградна инсталация при свалени радиатори в жилището. В днешния брой на вестника има репортаж от наводнения през лятото град Мизия, от който научаваме, че след скандал даренията за пострадалите са блокирани.

"Новинар" и "Преса" съобщават от първите си страници за намаленото налягане, с което получаваме руска газ от Украйна. Кризисен щаб следи ситуацията, пише "Новинар", като цитира вицепремиера Екатерина Захариева. "Преса" обаче успокоява, че кризата е временна, защото "Газпром" пълни хранилищата си.

"Отлагат фалита на КТБ" е водещото заглавие на "Стандарт". Още месец парламентът ще търси решение, допълва изданието.

"Капитал дейли" информира, че малките и средни фирми у нас може да получат от Европейския съюз 150 милиона евро през програмния период до 2020 г. Тази сума е двойно повече от предишния програмен период и ще е за четири вида фондове, един от които е за въвеждане на нови технологии. По повод европейските пари за България, "Труд" алармира, че рискуваме 1,6 млрд. евро за земеделие, ако до март догодина не внесем документи в Брюксел как да усвояваме средствата.

Всички национални всекидневници отделят място за преговорите и пазарлъците в процеса на съставяне на ново правителство. Според вестник "Сега", пазарлъци за власт са провалили крехкото съгласие за кабинет на малцинството. В рамките само на няколко часа реформаторите приеха, а после отказаха да управляват само с ГЕРБ и поискаха към коалицията да се присъедини и Патриотичния фронт. "24 часа" интерпретира събитията така - Борисов обяви кабинет на малцинството с реформаторите, 100 минути по-късно "Радан се извъртя, вече иска тройка". Цитиран е и съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов: "Няма да коментирам някой, който на всеки половин час си сменя позицията". Според "Труд", "Кунева, Кънев и сие провалят кабинета". Шефът на Европейската народна партия Жозеф Дол пристигна в София, пише още вестникът. "Дума" коментира с водещо заглавие "Неизвестните за кабинет се увеличават" и цитира Валери Симеонов, който заявява, че никога не е ставало дума за тройна коалиция, както искат реформаторите.

Водещата тема на "Телеграф" - "Пенсионери се развеждат за помощи", бракът между възрастни също бил по сметка.

"Земя" се вторачва в заплатите на депутатите, по един милион лева на месец отиват за тази цел, пише вестникът на първа страница.

"Преса" информира, че Българското национално радио ще предложи за престижната музикална награда "Грами" новия албум на Милчо Левиев. В интервю за "Дума" по повод 60-годишния му юбилей, композиторът Кристиян Бояджиев изразява благодарност към БНР и казва, че Радиото ме у дало много възможности да се изяви и като водещ на предавания, и като автор./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg