EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми в пресата

mail08:52 | 17.09.2014прегледи 710 коментарикоментари 0


Пороите и наводненията у нас и в страните от Западните Балкани, както и новината за Цветан Василев, който се предаде в Сърбия, са темите, застъпени във всички днешни вестници.

Капитал дейли пише, че КТБ остава затворена до 20-и ноември, а квесторите са установили фрапантни нарушения в банката. Според водещото заглавие на 24 часа връщането на Цветан Василев у нас ще е бавно заради тромавата процедура.

"Сечта се увеличава, оголват се териториите около градове и курорти", алармира от първа страница Телеграф. От вестника става ясно, че горските площи у нас са се увеличили, но преобладават хилави гори, освен това става дума за самозалесени територии.

Монитор цитира данни на Сметната палата, които показват намаляване на териториите на природните ни паркове. Това обаче не било за сметка на защитените територии.

Новинар съобщава, че в Германия са отпаднали таксите за висше образование. Десет пъти за десет години са се увеличили българските студенти там. Нашенците избират най-вече специалностите медицина и психология.

Монитор допълва темата с информацията, че нашите студенти в чужбина страдали от депресия.

Стандарт съобщава, че трудното в Германия няма да е таксата за висше образование, а изискванията за успех. В някои университети приемали само с пълен отличен. Традиция е, пише вестникът, около една десета от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. Затягат се условията за прием в Холандия и Дания.

Изтичането на български специалисти в чужбина е темата на днешния брой на вестник Сега. Водещото заглавие предупреждава "След 15 години България може да остане без лекари", само тази година страната са напуснали 400 медици.

Труд пише на първа страница, че роднини на служители от фирмата "Информационно обслужване" са наети да въвеждат данни от протоколите на секционните избирателни комисии. Фирмата обаче крие договора си с Централната избирателна комисия.

Земя помества резултати от проверка на специализирани органи, установила, че на пазарите търгуват фермери менте. Когато продукцията, която купуваме, не е на производител, търговецът трябва да има касов апарат. Такива обаче липсват масово, подчертават проверяващите данъчни служители.

Дума отбелязва, че България няма да има постоянен представител в аграрната комисия на Европейския парламент. Това тревожи земеделските производители. Те приемат този факт като знак, че земеделието ни не представлява интерес за европейската общност.

Почти всички вестници днес информират и за отмененото вчера бедствено положение в Мизия. Израел дарява утре града с акция "Топло сърце". В интервю за Труд посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз казва, че до края на днешния ден всичко трябва да е извозено до Мизия. Става дума за помощ от всякакъв характер: дрехи, медикаменти, учебници и други.

Едно от заглавията на първа страница на Преса цитира американски сайт – "Кубрат Пулев ще победи Кличко". Американският сайт е специализиран за спортни новини. Колегите там смятат, че Пулев има достатъчно здрава психика, за да надделее над украинеца в мача на 15-и ноември.

Днешното приложение на 24 часа е посветено на София заради празника на града./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg