EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми в българските вестници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми в българските вестници

mail10:10 | 23.03.2015прегледи 740 коментарикоментари 0


На първата си страница Стандарт лансира версията, че саботаж може да е причинил взривовете в склада на ВМЗ-Сопот край село Иганово. Цитиран е министърът на икономиката Божидар Лукарски, според когото инцидентът е станал дни след като е наредил пълна проверка на всички складове на ВМЗ.

Армията ще продава на търг оръжие за милиони - това е водещата тема на вестник Сега. Според изданието, с продажбата на сериозно количество пушки, автомати, пистолети, части за тях и боеприпаси, Министерството на отбраната ще компенсира онези 70 млн. лв., които бяха орязани от военния бюджет.

МВР продължава да търси информация за самоличността на детето, открито в куфар край Пасарел. Труд публикува портрет изготвен от разследващите и прави връзка с издирвано от Интерпол 8-годишно момченце, изчезнало в Гърция. 24 Часа пише, че според водещата версия на криминалистите роднина е убил детето, изключва се обаче възможността това да е родител.

Новинар поставя акцент върху идеята, лансирана от социалния министър, да се пуснат ваучери за почасова заетост, като например за отглеждане на дете или домашни ремонти. Проектът трябва да стартира до лятото и да осигури работа на "обезкуражените хора".

От икономическия всекидневник Капитал Дейли научаваме, че български инвеститори са придобили над една четвърт от пласираната в края на миналата седмица тройна облигационна емисия на стойност от 3,1 млрд. евро. Според данните от Министерството на финансите общо 370 инвеститори са взели участие в 3-те транша с общо подадени поръчки за 4,9 млрд. евро.

Активното снеготопене ще започне в средата на седмицата, предупреждава в днешния си брой Монитор. Изданието цитира министърът на околната среда Ивелина Василева, според която ситуацията в страната след обилния снеговалеж е под контрол. В сряда областните управители ще докладват в МОСВ докъде са стигнали с изпълнението на мерките за предотвратяване на наводненията.

За предстоящите местни избори БСП ще утвърди 10 леви стандарта, с които ще се бори за подкрепа. Това е резултатът от семинара на социалистите през уикенда във Варна, посветен на приближаващият вот, пише Дума.

В Преса четем, че след 16 години без директни полети до САЩ, българите вече ще могат да летят без прекачване през океана. Интерес за изпълнение на полети през столичното летище са заявили и авиопревозвачи от Индия и Китай.
БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg