EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми & заглавия в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми & заглавия в пресата

mail10:00 | 02.06.2015прегледи 1618 коментарикоментари 0


Публикации, посветени на 139 годишнина от гибелта на Христо Ботев и информацията за оставането без лиценз на футболните отбори ЦСКА и "Локомотив" София, са сред водещите теми от първите страници на изданията.

На първата си страница Преса извежда разказа на поборника Никола Обретенов, който показва през 1927 година мястото във Врачанския балкан, на което е убит Христо Ботев. На днешния втори юни Труд дава на читателите си специално патриотично приложение, посветено на годишнината от гибелта на поета-революционер. По по-различен начин годишнината отбелязват на първите и вътрешните си страници и вестниците Дума и Новинар.

Сред другите водещи теми, се откроява тази във вестник Сега, който от първата си страница информира, че след 10 години България ще бъде заплашена от жесток недостиг на работна сила. "Дори максимална мобилизация на пенсионерите и безработните няма да може да отговори на нуждите на трудовия пазар през 2025 година", отбелязва още изданието.

В унисон с тази тревожна статистика на челно място 24 часа извежда казаното в интервю за вестника от финансиста Владимир Каролев, че сериозни компании имат интерес да правят коли у нас.

Стандарт избира за водеща новина съобщеното от шефа на агенция "Митници" - Ваньо Танов, че приходите от такси на граничния пункт "Капитан Андреево" са скочили 20 пъти. Под заглавие: "Спряха кеша на митницата", вестникът публикува обширен материал за въведеното изискване за заплащане на винетни такси за камиони само на ПОС терминал.

Вестник Преса съобщава в уводния си материал, че срещу 360 милиона евро, Русия работи за още 30 години живот на АЕЦ "Козлодуй". Засега централата плаща със собствени средства, може да вземе и кредит, уточнява изданието като публикува още подробности от провеждащия се в Москва форум "Атомекспо".

Труд пише на първата си страница, че след сигнали за манипулиране на вота - прокурори гонят изборни туристи. Става дума за хората, получили адресна регистрация в малките населени места, месеци преди изборите, уточнява публикацията. В друго съобщение по темата "Труд" пише: "Избори и референдум на 25 октомври". Изданието прогнозира, че това е една от възможните дати за местния вот, които се очаква да обяви тази седмица президентът Росен Плевнелиев.

Централните издания тази сутрин акцентират на започналите ремонти по основни пътни артерии в София. "Четири ремонта ще тормозят столичани през лятото", пише Преса. "Тапи по Цариградско" до 15 септември, е акцентът за Стандарт. Вестник Сега илюстрира темата със снимка от огромно задръстване, образувало се на бул."Цариградско шосе", заради започналия вчера ремонт на северозападното платно. Темата е разработена и от Труд. От днешния му брой научаваме още, че заради некачествен ремонт, таван се е срутил върху басейн с деца. Инцидентът е станал в столичното училище "Георги Раковски". За щастие, при срутването пострадали деца или учители няма, уточнява изданието. /БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg