EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Телефонната палата на търг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Телефонната палата на търг

mail07:35 | 05.03.2017прегледи 1744 коментарикоментари 0


Тръжна процедура за продажбата на Телефонната палата в София организира консултантската компания за бизнес имоти Forton, стратегически партньор на Cushman&Wakefield за България и Македония.

Търгът ще се проведе по задание на собственика „Българска телекомуникационна комапния“ ЕАД. Кандидатите за участие в процедурата могат да заявят интерес до 15 март, след което ще получат достъп до документацията по сделката. До нейното приключване Forton/Cushman&Wakefield не може да предоставя информация за хода на продажбата поради изискване за конфиденциалност.

Телефонната палата е една от емблематичните сгради в центъра на София, завършена през 1949 г. по проект на арх. Станчо Белковски и арх. Борис Йолов. Имотът е със статут на паметник на архитектурата с огромна значимост в историята на българските телекомуникации.

Сградата е разположена на ключово място на ул. „Гурко“ 2-4 с пешеходен достъп до редица държавни и общински институции, банки, хотели, културно-исторически обекти и др. Включва 6 етажа с обща площ 17 401 кв. м. Разгънатата застроена площ е 13 500 кв. м.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg