EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теленор ще оперира под името CETIN България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теленор ще оперира под името CETIN България

mail11:47 | 02.07.2020прегледи 857 коментарикоментари 0


PPF Telecom Group обяви приключването на разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори, опериращи под марката Теленор в Сърбия, Унгария и България и създаването на три нови организации, които ще оперират в рамките на CETIN Group.

Съгласно стратегията на проекта, Теленор България прехвърли активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие, CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление.

Теленор България ще се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка.

Преструктурирането няма да повлияе по никакъв начин на отношенията на Теленор с неговите клиенти, отбелязва компанията. Не се налагат никакви промени в договорите им за мобилни услуги, нито в  условията по тях. Както преди, клиентите ще продължат да комуникират с Teленор по всички въпроси свързани с услугите на оператора.

„Целта на CETIN България е да приложи водещите бизнес модели в България, каквито вече се налагат в региона и по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи“, заяви главният изпълнителен директор на CETIN България Владимир Радойчич.

Теленор е телекомуникационна компания с близо 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.

PPF Telecom Group e доставчик на телекомуникационни услуги на шест пазара в Централна и Югоизточна Европа - България, Чешката република, Унгария, Черна Гора, Сърбия и Словакия, с 17,2 милиона клиенти на мобилни услуги, 12 000 служители и приходи преди данъци, лихви и амортизации в размер на 1,4 милиарда евро за 2019 г.

PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Северна Америка и Азия. Групата притежава активи на стойност над 48.г млрд. евро (към 31 декември 2019 г.).

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg