EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Тел. 112 вече и за горски нарушения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тел. 112 вече и за горски нарушения

mail12:00 | 09.06.2015прегледи 816 коментарикоментари 0


Сигнали за нарушения в горските стопанства вече могат да се подават до нов център към спешния телефон 112. Сигналите ще бъдат проверявани от общо 400 екипа в цялата страна. Времето за реакция от получаването им до проверката на място ще бъде от 30 минути до час и половина.

Всеки сигнал ще се предава на дежурния екип в съответния район, а проверката ще се извършва веднага. Досега времето за реакция е близо значително по-дълго, приблизително един ден, обясни министърът на земеделието Десислава Танева.

Целта е да се попречи на извършителите да избягат, допълни изпълнителният директор на Агенцията по горите Тони Кръстев. Той допълни, че много често сигналите, които до сега са подавани до Агенцията по горите, са били фалшиви:
Молбата ми е когато имат гражданите съмнение за нещо, да го проверят преди да подадат сигнала, с което да помогнат нашият ресурс да бъде насочен действително към истинските нарушения.
За миналата година са подадени повече от 30 000 сигнала за нарушения в горските стопанства. Само 6 процента от тях са били реални./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg