EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ТВЕЛ доставя ядрено гориво за Швеция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТВЕЛ доставя ядрено гориво за Швеция

mail09:35 | 16.12.2016прегледи 652 коментарикоментари 0


Горивната компания на руската държавна корпорация „Росатом“ – ТВЕЛ, и компанията Vattenfall Nuclear Fuel AB (Швеция) подписаха договор за доставката на ядрено гориво ТВС КВАДРАТ за шведската АЕЦ „Рингхалс“. Договорът е сключен на 30 ноември 2016 г. и предвижда доставката на ядрено гориво за комерсиални презареждания в АЕЦ „Рингхаулс“, Швеция от 2021 г.

Реализирането на този договор ще осигури диверсификация на доставките на ядрено гориво за Vattenfall AB. Използването на новото гориво ще позволи на оператора да подобри ефективността на своите АЕЦ. ТВС КВАДРАТ е горивна касета 17x17, разработена от руската компания ТВЕЛ за западен тип реактори PWR с 3 и 4 циркулационни кръга.

Благодарение на този договор горивната компания на руската държавна корпорация „Росатом“ – ТВЕЛ, излиза с комерсиални доставки на ядрено гориво в сегмента на реактори PWR. Това е първият комерсиален договор за износ на гориво ТВС КВАДРАТ и той разкрива пред ТВЕЛ възможност за разширяване на географията на доставките и излизането на други пазари с гориво за реактори PWR.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg