EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ТАСС: Руските туристи пак търсят България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТАСС: Руските туристи пак търсят България

mail10:02 | 22.07.2015прегледи 1702 коментарикоментари 0


Увеличава се търсенето на България като туристическа дестинация сред руснаците, което бе спаднало през юни, съобщи Асоциацията на туроператорите на Русия /АТОР/.

"През юли търсенето на почивка в България започна да нараства. До голяма степен за това допринесоха българските хотелиери, които редовно предлагат специални предложения на руските туроператори", отбелязаха в асоциацията.

Според представители на туроператора Tez Tour България вече е влязла в петорката на най-търсените дестинации за това лято. "България е преди всичко детски курорт. Като климат юни тук е твърде неустойчив. Мнозина руснаци предпочитат слънце и позатоплено море. Освен това сезонът на масовите отпуски в Русия е все пак юли и август, така че търсенето в този период традиционно се увеличава", поясниха в компанията.

В същото време данните на туроператора свидетелстват, че търсенето на българската дестинация е паднало с 20 на сто в сравнението с миналогодишния показател.

Според повечето анкетирани туроператори спадът на доходите на руснаците се е отразило и върху стойността на туровете. "Средната стойност на тура е по-ниска от миналата година. Българските хотелиери вече отменят специалните предложения за август заради запълването на курортите и хотелите. В пика на сезона продажбите вървят главно без специални предложения", отбелязаха представители на "НТК Интурист".

Най-търсените предложения за България започват от 350 евро на човек за 7-дневна почивка в тризвезден хотел. Хотел с повече звезди искат по 550 евро за същата период на пребиваване. /ТАСС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4249