EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Танц с шведски робот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Танц с шведски робот

mail18:10 | 18.09.2018прегледи 1206 коментарикоментари 0


Популярният шведски хореограф Фредрик „Бенке” Ридман изпълни деликатен дует с IRB 6620, 900-килограмов робот, на премиерата на революционна нова творба в Стокхолм. Изпълнението е мощно отражение на променящата се роля на технологиите, автоматизацията и изкуствения интелект в обществото, както и напредналите сътруднически взаимодействия, които днес вече са възможни между хората и роботите. Премиерата, която изправи на крака публиката, бе похвалена от критиците.

Роботът, с който Бенке танцува, най-често се използва в условия на тежко производство, например в автомобилни заводи, където той извършва точково заваряване и сложни монтажни задачи в тясно сътрудничество със служители на завода. Той е един от най-големите, най-силни и най-тежки индустриални роботи.

Коментирайки изпълнението на партньора си в това представление, Бенке сподели: „Много е прецизен, разбира се, а това е идеалният партньор. Винаги е безпогрешно точен по отношение на темпото.” Ерик Хелстрьом, един от инженерите, работили по представлението, сподели: „Да реализираме безпроблемна връзка с музиката беше трудно, но чрез съвместната ни работа с Бенке постигнахме невероятни неща. Забележително е как IRB 6620 вече изглежда истински усеща музиката и танцьора до себе си.” Изпълненията на новата творба на Бенке продължават до 30-ти ноември в Kulturhuset Stadsteatern в Стокхолм – един от най-големите и прославени културни центрове в Северна Европа.


Тагове: робот, танц
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg