EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Танов: "Лукойл" няма да се справят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Танов: "Лукойл" няма да се справят

mail12:10 | 20.09.2011прегледи 686 коментарикоментари 0


Изпълнителният директор на Агенция „Митници” отрече в ефира на Нова телевизия да е забавил възстановяването на работата на „Лукойл” след решението на съда. "Самите юристи тогава се разделиха на две страни. Не съм се забавил, винаги съм преценявал риска от страна на данъкоплатеца – дали ще плати излишно някакви средства. В 9 ч. излезе решението на съда, в 9.05 ч. възобнових работата на "Лукойл", категоричен бе Танов. "При измерването и предаването на данни, нещата стоят на вход, това не е добре, защото доста дълъг период от време трябва, за да се изпълнят изискванията. До края на годината на вход "Лукойл" няма да се справят. "Лукойл" няма да работи до края на годината така, както изисква законът, убеден съм", подчерта Танов.
По повод изявление на Румен Петков, че Танов трябва да бъде вкаран в затвора, шефът на митниците каза, че никога не е обявявал, че няма да изпълни решение на съда. На въпрос дали ще закрива отдели за борба с наркотрафика, Танов отговори, че тези отдели ще претърпят промени. "Ще има един стълб разузнаване, един стълб разследване и по средата е анализ на информацията и управление на силите. Където работят хората в момента, там ще останат и да работят. От 1-ви ще се намалят началническите длъжности и се увеличават експертите, така че част от началниците ще станат експерти, но в това не виждам нищо лошо", каза още директорът на митниците.
Нали не очаквате опозицията да каже, че митниците са събрали с 800 млн. повече от миналата година. Това заяви Ваньо Танов по повод казаното от опозицията, че 2,5 млрд. ще бъдат щетите от контрабандата за 2011 г. В момента сме с 220 млн. повече събран акциз от цигари. До края на годината ще покажем, че ще бъдат 1 млрд. повече спрямо миналата година. Когато цифрите говорят, политическите говорения хващат декиш пред хора, които не разбират, подчерта Танов. Той добави, че по всички пера има ръст в приходите и за всички акцизни стоки има сериозен ръст в приходите между 30 и 40%.
Във връзка с публикации, че ще съдят Танов за изнасяне на държавна тайна за това, че е издал какъв е резервът на "Лукойл", Танов каза, че всеки месец България е задължена да публикува към ЕК данните за горивата, които се съхраняват в страната, това е публичен сайт. "На сайта на Агенция "Митници" тази информация стои, по закон е публична информацията за всички фирми, съхраняващи горива – те имат определен процент гориво, който трябва да пазят като временен запас. Няма как да си изнесъл държавна тайна, след като не си я притежавал", категоричен бе Ваньо Танов.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098