EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сътрудничество ББР/АИКБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сътрудничество ББР/АИКБ

mail15:45 | 02.11.2012прегледи 785 коментарикоментари 0


Българската банка за развитие (ББР) и Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) днес сключиха споразумение за сътрудничество. Меморандумът за привилегировано партньорство беше подписан от Асен Ягодин, главен изпълнителен директор на финансовата институция и Васил Велев, председател на УС на АИКБ.

Сътрудничеството ще даде възможност на членовете и браншовите организации в АИКБ да се възползват от иновативните предложения на ББР, които целят стимулиране на българската икономика чрез подкрепа на малките и средни предприятия.
Сключването на меморандума е в рамките на мащабната инициатива „Партньори” на ББР за подкрепа на българския бизнес. Чрез нея се предоставят индивидуални консултации и бизнес кредитиране за членовете на местни браншови организации. ББР има възможност да осигури финансов ресурс на стойност над 150 млн. лв. за нови кредити за МСП. Сред преференциалните условия са по-дълги срокове за погасяване на заемите, 2 г. гратисен период, както и възможност за фиксирана лихва.
Това е второто споразумение за сътрудничество, което финансовата институция подписва по програма „Партньори“. В средата на септември банката сключи меморандум за предоставяне на преференциални кредити и консултации с Асоциация на месопреработвателите в България. Плановете на ББР са до края на годината да бъдат сключени споразумения с Асоциация на млекопреработвателите в България, Съюза за хранителна промишленост, Асоциация на хлебопроизводителите и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg