EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Състоянието на ЕС през 2020 г. + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Състоянието на ЕС през 2020 г. + видео

mail17:45 | 10.09.2020прегледи 963 коментарикоментари 0


Всяка година през септември председателят на Европейската комисия произнася своята реч за състоянието на Съюза пред Европейския парламент, в която прави преглед на постигнатото през изминалата година и представя приоритетите за предстоящата година.

Председателят посочва също как Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен Европейският съюз, и представя идеи за оформяне на бъдещето на ЕС.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе своята реч на 16 септември 2020 г. Речта ще бъде последвана от дебат в пленарната зала с членовете на Европейския парламент.

Водещи цели на Комисията

Приоритетите, определени в началото на мандата, продължават да са актуални във връзка със справянето с днешните предизвикателства. Комисията е все така твърдо решена да реализира водещите си инициативи — Европейския зелен пакт и стратегията в областта на цифровите технологии, тъй като те са от ключово значение за възстановяването на европейската икономика и за изграждането на по-гъвкава, устойчива, справедлива и благоденстваща Европа.

Европа трябва да играе водеща роля в прехода към здрава планета и към нов цифров свят. Ще може да го направи обаче само чрез обединяване на хората и чрез модернизиране на нашата уникална социална пазарна икономика в съответствие с днешните нови амбиции. Това означава да използваме оптимално нашите предимства и потенциал и да се съсредоточим върху равенството и създаването на възможности за всички — мъже и жени, млади и стари, от изток, запад, север или юг. Европа ще продължи да се стреми да постигне повече у дома, за да играе водеща роля в света.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg