EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сърбия:Китай ще строи магистрала

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия:Китай ще строи магистрала

mail11:45 | 09.10.2020прегледи 650 коментарикоментари 0


Правителството на Сърбия и Китайската корпорация за пътно и мостово строителство (CRBC) сключиха търговско споразумение за проектиране и изграждане на нова автомагистрала в северната част на балканската страна, т.нар. коридор Фрушка гора.

Подписи под споразумението сложиха сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович и Джан Сяоюен, президент на CRBC Сърбия, а на церемонията присъства президентът Александър Вучич и китайския посланик в Белград Чън Буо.

Проектът е на стойност 606 милиона евро и предвижда изграждането на 47,7 км многолентов път между град Нови Сад (административен център на автономна провинция Войводина и втори по големина град в страната) и община Рума. Участъкът ще включва също 3,5-километров тунел и дълъг 1,8 км мост през река Дунав.

След подписването на споразумението президентът Вучич подчерта важността на проекта. „Това, което правим с Китайската корпорация за пътно и мостово строителство и това, което прави този ден важен, е че продължаваме с цялостно ускорено развитие и модернизация на Сърбия“, посочи държавният глава, като припомни редица проекти с участието на CRBC, които вече са завършени или са в процес на реализацията. По думите му, те играят ключова роля в петгодишния план за развитие на страната „Сърбия 2020-2025“.

Припомняйки, че компанията, чийто екип се състои от китайски и сръбски инженери и специалисти, се готви повече от година и половина за проекта, нейният президент Джан Сяоюен посочи, че той ще бъде приключен навреме. „Ще се стремим, както винаги, да завършим този проект в рамките на договорения срок“, каза той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg