EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сърбия ще произвежда нов модел Fiat

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия ще произвежда нов модел Fiat

mail11:20 | 23.12.2009прегледи 524 коментарикоментари 0


Сръбският министър на икономиката Младжан Динкич и вицепрезидентът на Fiat Алфредо Алтавила ще подпишат днес в Белград анекс към договора за производство на нов модел автомобили в завод "Застава" в Крагуевац, съобщи ТАНЮГ.
Динкич съобщи, че от есента на 2011 г. ще започне производство на един от двата напълно нови модели автомобили, които заводът в Торино планира да произвежда в Крагуевац.
Министърът оцени, че "инвестицията на Fiat символично означава и край на икономическата криза в Сърбия" и с новото производство заводът в Крагуевац ще се превърне в най-големия износител в Сърбия. Когато достигне пълния си капацитет от 200 000 автомобила годишно, това ще означава и износ от два милиарда евро годишно, каза Динкич.
С подписването на анекса Fiat и Сърбия ще осигурят "първата съществена инвестиция от 100 милиона евро до края на тази година", а след това с периодични траншове ще пристигат нови инвестиции до пълната реализация на стратегическия договор. Сръбският президент Тадич каза, че е видял в Торино прототипите на новите модели Fiat, които имали изключително добър дизайн, фантастична изработка и представлявали "пазарна изненада".


Тагове: Fiat, Сърбия, договор
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg