EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сърбия ще произвежда дронове самоубийци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия ще произвежда дронове самоубийци

mail18:06 | 12.03.2024прегледи 419 коментарикоментари 0


Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Сърбия е военно неутрална страна, но трябва да запази свободата си и да бъде много по-силна от всички в съседство, както и че войната в Украйна означава, че тя трябва да промени своите оръжия, съобщи Танюг. По време на обиколката на Военнотехническия институт в Белград Вучич каза, че Сърбия ще започне производството на дронове "Комарац" и че до края на годината ще има 5000 дронове.

Вучич разгледа прототипите на дронове, използвани в експерименти във Военнотехническия институт, и посочи, че целта е да се построят 5000 такива дрона. На Вучич бяха показани няколко модела дронове самоубийци, разработени от сръбски експерти, включително дронът "Комарац 1" .

Вучич каза, че трансформацията на сръбската армия е в ход и че всичко ще се промени. "Променяме всичко в армията, буквално всичко от концепцията на сегашните четири бригади, ще правим всичко различно", заяви сръбският президент. Вучич изтъкна, че армията на Сърбия трябва да бъде два пъти по-силна отколкото е сега и подчерта, че в момента ускорено се работи по развитието на ново оръжие.

Президентът на Сърбия заяви също, че изборите в Белград могат да се проведат на 28 април или на 5 май, когато е Великден. "Ако председателят на сръбския парламент бъде избран на 11, 12 или 13 март, няма значение, изборите трябва да се проведат до 11 или 12 май. Така те могат да бъдат на 28 април, между 45-ия и 60-ия ден, според закона. Така че те могат да бъдат на 28-ми или 5-ти. А на пети е Великден. Искате ли да имаме избори на Великден?", каза Вучич пред репортери по време на обиколка на Военнотехническия институт в белградския квартал Жарково, предаде Танюг./БТА


Тагове: Сърбия, дронове
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg