EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сърбия купува хеликоптери от Еърбъс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия купува хеликоптери от Еърбъс

mail10:40 | 04.01.2017прегледи 1050 коментарикоментари 0


Сръбските министерства на отбраната и на вътрешните работи са сключили договор с „Еърбъс Хеликоптерс“  за покупката на девет хеликоптера модел Н145М, предаде ТАНЮГ. „С покупката сръбските ВВС и хеликоптерната част на сръбската полиция ще бъдат екипирани с последно поколение хеликоптери, за да извършват мисии по транспорт, издирване, спасяване, бой, разузнаване и медицинска евакуация“, пише в официално заявление на сръбското министерство на отбраната.

Преди дни Румъния съобщи, че след като закупи 12 изтребителя Ф-16 от Португалия, възнамерява да придобие още  12 машини от САЩ. Румънският министър на отбраната Михнеа Моточ заяви, че властите на страната преговарят със САЩ по въпроса, предаде Romania Insider.
„По причини, свързани с еволюцията на общата сигурност, никой от съюзниците ни не може да ни предаде пълна ескадрила Ф-16. Затова към края на годината започнахме директни преговори с правителството на САЩ. Ще изградим предложение, което ще бъде анализирано“, заяви Моточ.
 12-те втора ръка машини имаха средно по 4000 часа полет и ресурси за поне още толкова часове, след като бяха модернизирани от американската компания „Локхийд Мартин“.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg