EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сърбия в търга за пристанище Бар в Черна гора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия в търга за пристанище Бар в Черна гора

mail17:59 | 07.01.2010прегледи 2007 коментарикоментари 0


Сръбското правителство основа фирма за железопътен транспорт "ББ карго", която ще участва в търг за черногорското пристанище Бар, предаде радио Б92 и БТА.
По информация на интернет портал Екапия основният капитал на фирмата е 62 хиляди евро, а намерението на учредителите е да купят акции на фирма Контейнерен терминал и генерални товари на черногорското пристанище Бар и фирма Монтекарго в Подгорица, за чиято продажба черногорското правителство е обявило търгове.
По-рано сръбският премиер Мирко Цветкович съобщи, че правителството има намерение да основе фирма с минимален капитал за участие в търга, в която да покани и други желаещи да увеличат капитала, като функцията на държавата ще бъде само да помогне, а не да ръководи процеса. Очаква се във фирмата да се включат компании, които са заинтересовани за развитието на пристанище Бар и използването на пътищата към южното крайбрежие на Адриатическо море. Сърбия внася и изнася през пристанище Бар около 7-8 процента от стоките си.
Търгът за продажба на 54,05 процента от акциите на Контейнерен терминал, едно от трите предприятия, на които е разделено пристанище Бар, и даването му на концесия за 30 години, бе обявен на 21 октомври 2009 г. и ще бъде отворен до 1 февруари.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg