EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съпротива в Брюксел срещу бюджетен контрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съпротива в Брюксел срещу бюджетен контрол

mail09:15 | 09.06.2010прегледи 527 коментарикоментари 0


Председателят на групата на либералите и демократите в Европейския парламент Ги Верхофстад отхвърли идеята Съветът на Европейския съюз да проверява  проектобюджетите на страните в съюза преди те да се  гласуват в националните парламенти с цел да се постигне бюджетна дисциплина.
Европейските финансови министри очертаха правилно проблема - липса на добро управление,  но не успяха да предложат необходимото решение. Такива проверки в миналото не помогнаха за налагане на финансова дисциплина, заяви той в Брюксел, съобщи БТА.
Според Ги Верхофстад, който беше дългогодишен и успешен министър-председателя на нелеката за управление Белгия, "в сегашния кризисен период стана очевидна изключителната важност да се демонстрира ясна визия решителност при изпращане на правилни политически сигнали".
Трябва да бъде казано съвсем недвусмислено, че Европейската комисия или Европейската централна банка, а не Съветът /на финансовите министри/ на Европейския съюз, се натоварват със задачата да се прави предварителна оценка на националните бюджети преди гласуването им в националните парламенти. Това ще осигури не само по-добра координация и последователност, но и ще въоръжи националните парламенти с необходимите инструменти за оценка на икономическите ангажименти на техните правителства, подчерта той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg