EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съмнения на Меркел за Гърция & мигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съмнения на Меркел за Гърция & мигранти

mail14:37 | 17.08.2015прегледи 1417 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че не е сигурно, че най-новият спасителен план за Гърция ще успее, но изрази надежда, че страната ще успее да преодолее икономическата криза, ако се придържа към споразуменията, изготвени с кредиторите, предаде Асошиейтед прес.
Пред германската телевизия Цет Де Еф Меркел заяви още, че Гърция не може да очаква орязване на дълга. Според нея обаче макар т.нар. "подстрижка" на гръцкия дълг да е изключена, има други начини да се осигури облекчаване - чрез удължаване на падежите и намаляване на лихвите.
Меркел посочи, че очаква Международният валутен фонд (МВФ) да участва в новия спасителен пакет за Гърция, добавяйки, че генералният директор на институцията Кристин Лагард е обещала да лобира за това пред управителния съвет на МВФ, предаде Ройтерс.
"МВФ участва в преговорите. Той подкрепя (гръцкото споразумение)", каза германският канцлер. "Не се съмнявам, че това, което г-жа Лагард каза, ще стане факт", добави тя.
Германският канцлер заяви, че мигрантите предизвикват повече загриженост в Берлин, отколкото стабилността на еврото и гръцката криза.
„Мигрантите ни безпокоят много повече , отколкото Гърция или стабилността на общата валута“, каза Меркел и добави, че „е необходимо решение на проблема“.
По-рано министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер поиска ускорената депортация на нелегалните мигранти от страните от Балканския полуостров.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg