EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съкращенията в Opel са неизбежни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съкращенията в Opel са неизбежни

mail18:55 | 16.09.2009прегледи 574 коментарикоментари 0


След продажбата на Opel на канадско-австрийската компания Magna съкращаването на работни места е неизбежно, заяви днес лидерът на синдиката на работниците в германската компания Клаус Франц, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Според синдикалния лидер е възможно Придобиването на Opel застрашава позициите на Magna като доставчик на части за водещи автомобилостроителни компании, съобщи днес в. Financial times.
Два от европейските автомобилостроителни гиганти - Volkswagen и BMW - вече заявиха открито, че ще се откажат от сътрудничеството с Magna, тъй като придобиването на Opel радикално променя статута на канадско-австрийската компания.
"Можем лесно да намерим други доставчици на части. Не ни харесва, когато доставчиците ни стават наши конкуренти", отбеляза председателят на надзорния съвет на Volkswagen Фердинанд Пийх, цитиран от изданието.
Придобиването на Opel от Magna с участието на руски инвеститори е важен принос за развитието на германско-руските икономически връзки, заяви председателят на Източния комитет на германската икономика Клаус Манголд, цитиран от ИТАР-ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1129