EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съкращения във висшия екип на "Макдоналдс"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съкращения във висшия екип на "Макдоналдс"

mail11:08 | 11.08.2015прегледи 1473 коментарикоментари 0


Американската верига ресторанти за бързо хранене "Макдоналдс" (McDonald`s) е решила да съкрати управленски персонал. Както съобщи в четвъртък телевизионната компания Ей Би Си (ABC), по целия свят ще бъдат уволнени 225 души, които извършват дейности, свързани с мениджмънта.
Около 135 позиции ще бъдат закрити в централния офис на компанията в Чикаго. Съкращението ще засегне още 90 души в чужбина. Според съобщението, служителите, на които предстои да се разделят с компанията, са били уведомени още миналия месец.
Новият генерален директор на McDonald`s британецът Стивън Истърбрук, който пое веригата през март, обеща да реорганизира корпорацията, чиито доходи продължават да спадат на фона на значителните промени, които се случват в американската индустрия за бързо хранене.
По-рано Ей Би Си съобщаваше, че през 2015 година "Макдоналдс" планира да закрие в САЩ повече ресторанти, отколкото ще бъдат открити. Подобна ситуация не е имало от 1970 година. Доколко ще бъде съкратена веригата, не се съобщава, но по-рано представител на McDonald`s обяви, че тази година в целия свят, включително и в САЩ, ще бъдат закрити около 700 ресторанта.
В целия свят в основаната от братята Ричард и Морис Макдоналдс през 1940 година верига работят около 36 хиляди заведения. Над 14 хиляди от тях са в САЩ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg